Punktum. Henrik Sass er en politisk fighter. Dette knæk på troværdigheden kan dog vise sig at være uopretteligt.
Foto: OLESEN PETER HOVE

Punktum. Henrik Sass er en politisk fighter. Dette knæk på troværdigheden kan dog vise sig at være uopretteligt.

Leder

Trist afslutning på en barsk politisk karriere

Så tæt på og dog så langt fra. Fortiden har indhentet Henrik Sass Larsen.

Leder
FOR ABONNENTER

Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, er en færdig mand i dansk politik.

Ganske vist har han i første omgang kun draget en første konsekvens af den kendsgerning, at han ikke er blevet sikkerhedsgodkendt. Men perspektivet videre frem er ikke opløftende. Heller ikke for en politisk fighter som Henrik Sass.

Hvad den manglende sikkerhedsgodkendelse end måtte dække over, er kontakter til rockermiljøet ødelæggende for en politisk karriere. Og med rette. Det er da også en konklusion, den drevne politiker selv er nået frem til. Troværdigheden har fået et knæk, der kan vise sig at være uopretteligt i den politiske verden.

Der er en egen ond ironi i, at fortiden har indhentet Henrik Sass, netop som han stod over for den ministerpost, han tragtede så stærkt efter. Så tæt på og dog så langt fra.Sass har siddet bagerst på den tandem, som har bragt Helle Thorning-Schmidt frem til det punkt, hvor alt tyder på, at hun om få dage bliver Danmarks første kvindelige statsminister.

bl

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce