Kursskifte? Kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen (R) har allerede efter en måned som minister ladet sig besnakke af biskopper til at udvande regeringsgrundlagets ord om seksuel ligestilling.
Foto: Mie Brinkmann (arkiv)

Kursskifte? Kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen (R) har allerede efter en måned som minister ladet sig besnakke af biskopper til at udvande regeringsgrundlagets ord om seksuel ligestilling.

Leder

Manu Sareen er faret vild i værdikampen

Kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen (R) har overtaget sin forgænger, Per Stig Møllers (K), forslag om at kalde konstruktionen for 'livsfæller'.

Leder
FOR ABONNENTER

Kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen (R) har allerede efter en måned på posten ladet sig besnakke af biskopper til at udvande regeringsgrundlagets ord om seksuel ligestilling.

Homoseksuelle skal have mulighed for at blive gift i folkekirken.

Men ægtefæller må de fortsat ikke kalde sig. I stedet har Sareen overtaget sin forgænger, Per Stig Møllers (K), forslag om at kalde konstruktionen for ’livsfæller’. »Hvis nogen har forslag til andre betegnelser, så ring endelig – jeg lytter«, sagde Sareen forleden til Information. Hvad er der egentlig galt med ’ægtefæller’, hr. minister?

Man kan selvfølgelig sige, at ’livsfælle’ er et fremskridt fra det kønsløse ’registreret partnerskab’. At blive ’registreret partner’ lyder i bedste fald som et avancement i et advokatfirma eller i værste fald som noget, der kan få de involverede kørt væk på en ladvogn med bevæbnede vagter.

Men hvorfor ikke blot skabe fuld ligestilling gennem en kønsneutral ægteskabslovgivning? Lad dog to elskende gifte sig, uanset hvad deres cpr-numre ender på. Svækkes ét eneste ægteskab mellem mand og kvinde ved, at to mennesker af samme køn også kan gifte sig?

Men er det ikke ligegyldigt, om det hedder livsfæller, ægtefæller eller noget helt tredje, så længe de juridiske rettigheder er de samme? Nej. Ordet betyder noget. Det er naturligvis også derfor, at kirkens konservative kræfter er modstandere af den fulde ligestilling.

km

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce