Modstand. S og SF sidder fast i Christiansborg-dogmet om, at udlændingekortet altid er trumf, og at Dansk Folkeparti altid kan spille det med succes.
Foto: DRESLING JENS

Modstand. S og SF sidder fast i Christiansborg-dogmet om, at udlændingekortet altid er trumf, og at Dansk Folkeparti altid kan spille det med succes.

Leder

Hvor længe vil oppositionen fornedre sig selv?

Socialdemokraterne og SF tør ikke modsige Pia Kjærsgaards politik

Leder
FOR ABONNENTER

Vil SF acceptere den sociale apartheid, som VKO nu ønsker indført? Altså et system, hvor det er embedsmænd, der bestemmer, om du må bo sammen med en udlænding her i landet , og hvor det sker efter kriterier, der er socialt og økonomisk diskriminerende.

Vi kender endnu ikke ’pointsystemet’. Men vi ved allerede, at du mister din ret til at bo sammen med din elskede, hvis du i en periode har mistet dit job, eller hvis du i bare nogle måneder har modtaget en social ydelse.

Der kan ikke være ét medlem af SF’s folketingsgruppe, der af hjertet mener, at det her er en god idé. Der kan heller ikke være mange blandt Socialdemokraterne, der går ind for en politik, der strider mod alt, hvad partiet historisk har stået for i kampen for social retfærdighed.

LÆS ARTIKEL

De to partier tør ikke modsige Pia Kjærsgaards politik af grunde, der intet har med sagens substans at gøre. De sidder fast i Christiansborg-dogmet om, at udlændingekortet altid er trumf, og at Dansk Folkeparti altid kan spille det med succes. Men passer det?

I går viste en opinionsundersøgelse i Jyllands-Posten, at Villy Søvndal er den mest troværdige politiker i den såkaldte værdikamp. Både Helle Thorning og Margrethe Vestager slog Lars Løkke og Pia Kjærsgaard i samme måling. Kan den troværdighed ikke snart bruges til at vise lederskab?

For nogle dage siden viste en opinionsundersøgelse i Berlingske Tidende, at det synspunkt, der samler flest vælgere i selvsamme værdikamp, er ønsket om at ’vise respekt for andre’.

ts

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce