Tegning: Roald Als

Tegning: Roald Als

Leder

Omskæring af drenge bør ikke være ulovligt

Danmark bør ikke være det første land i efterkrigstidens Europa, som forbyder eller umuliggør jødisk og muslimsk tradition.

Leder
FOR ABONNENTER

Hvis der var uomtvisteligt bevis for, at drenge tog skade på deres sundhed eller seksualitet – som det gælder ved omskæring af piger, hvilket derfor er forbudt – ville der ikke være nogen tvivl. Så måtte omskæring forbydes på drengebørn og kun tillades voksne efter egen beslutning.

I stedet står vi med to hensyn og ’virkeligheder’ i den betændte debat om omskæring af drenge i islam og jødedommen. Det ene hensyn gælder drengene. Det andet gælder religiøs frihed og tolerance.

DEBAT

Hensynet til drengene kan fra et strengt verdsligt, medicinsk udgangspunkt tale for, at drengene selv må bestemme over deres forhud, når de bliver myndige. Og fra et medicinsk synspunkt, men også fra visse religiøse, kan hensynet ligeledes tale for, at ingen skal beskære noget rask, som ’naturen’ eller ’skaberen’ har frembragt.

aj

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce