Tegning:: Philip Ytournel

Leder

DR's ledelse undergraver sin egen public service

Der findes gode argumenter for stærk public service i Danmark, men DR’s ledelse leverer i øjeblikket ingen af dem, og bestyrelsesformanden optræder arrogant.

Leder
FOR ABONNENTER

Det ser sort ud for DR, og det er ledelsen selv, der slukker lyset. Danmark har brug for stærk public service, men selv den mest ihærdige DR-defensor, Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen, kan ikke længere stå inde for ledelsens handlinger.

Aktuelt får den dybt kritisable sag om en tidligere mediedirektør ansat som mangfoldighedskonsulent og aflønnet med 2,1 mio. kr. om året de sidste støtter til at vakle.

Inden da var det betaling af flytransport af en medarbejders hest over Atlanten, inden da en nyhedsdirektørs egne flyrejser, og inden da en formand, der i ramme alvor mente, at en beskæring af DR ville kaste Danmark i Trump-tilstande.

Sagerne bidrager til billedet af en institution, der har mistet jordforbindelsen og fornemmelsen for, at licens ikke er noget, DR-ledelsen giver til hinanden.

cj

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce