0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Leder: De private husholdninger må tage et større ansvar for madspild

Madspild er forbrugersamfundets kainsmærke.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Hvis madspildet skal bekæmpes effektivt, er det især de private husholdninger, der må påtage sig en større del af ansvaret.

Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den sidste rest af lammekølle og mintgelé. Tre stykker sild, ingen ville røre. Halvanden skefuld karrysalat og en kvart agurk, der ellers ville ligge i køleskabet og lugte af dårlig samvittighed. Ud med det og videre.

Madspild er højtidens sørgmuntre følgesvend. Store festmåltider bliver sjældent afsluttet med renslikkede fade og tallerkner, og en beregning fra Landbrug & Fødevarer viser, at alene påskeugens madspild koster de danske husholdninger 279 millioner kroner. Den viden er, som de fyldte påskeæg, vi får til højtidskaffen, svær at sluge og barsk at fordøje.

mzt

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage