0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politiken mener: Grundlaget for at fratage statsborgerskab er så uklart og tåget, at det bringer retssikkerheden på gyngende grund

Kun domstole bør kunne fratage statsborgerskab.

Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvem kan ikke sympatisere med regeringens mål og motiver: Hvorfor skal vi yde en hjælpende hånd eller støttende skulder til krigere, der er rejst fra dette land for at gå i krig i Syrien? Hvorfor skal vi beskytte mennesker, der bekæmper vores værdier?

Selvfølgelig skal Danmark ikke det. Det er ikke til diskussion. Til diskussion er til gengæld den måde, hvorpå regeringen forsøger at hastevedtage en lov, der kan fratage disse mennesker deres statsborgerskab.

Hvad ønsker regeringen? To ting: For det første at udruste udlændingeminister Mattias Tesfaye med så vidtgående magtbeføjelser, at han fra sit skrivebord ene mand kan fratage syrienskrigerne deres danske statsborgerskab.

cj

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce