Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
tørklæde. Islamofoberne er i offensiven i kampen mod det forkætrede tørklæde. Kampen dækkes ind under en forkvaklet udgave af frisind, skriver Brian Esbensen.
Foto: LARS HANSEN (arkiv)

tørklæde. Islamofoberne er i offensiven i kampen mod det forkætrede tørklæde. Kampen dækkes ind under en forkvaklet udgave af frisind, skriver Brian Esbensen.

Brian Esbensen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Islamofobernes kapring af tørklæde-event er smagløs

Hvis ikke man må svine alle til i en FB-støttegruppe for retten til at bære tørklæde, er det lig med manglende frisind.

Brian Esbensen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere piger med tørklæde er på det seneste blevet overfaldet eller chikaneret, og en undersøgelse forleden viste, at mindst hver tredje dansker ønsker at forbyde det muslimske tørklæde.

På den baggrund tog en kreds af mennesker initiativ til at oprette en støttegruppe på Facebook ( eksternt link) for retten til at bære tørklæde.

Men der er åbenbart ingen grænser for, hvor langt de danske islamofober er villige til at gå for at få opmærksomhed og/eller for at ødelægge ethvert initiativ, der forsøger at bygge bro.

Man er gået bevidst efter at provokere og obstruere, og hvis den første provokation ikke var nok, så måtte man jo prøve igen, for ellers kunne man ikke få 'bevist' sine påstande og skrive de artikler, som man efterfølgende har gjort.

Der er åbenbart ingen grænser for, hvor langt de danske islamofober er villige til at gå for at få opmærksomhed

TAREK OMAR

At nogle sølle tosser vikler sig ind i bacon og poster billederne på nettet (og i øvrigt fortsætter den tilsvining af muslimer, de allerede er kendt for) er en ting, men særligt to kendte debattører skiller sig ud.

Metoden er, at de med fuld overlæg fremprovokerer en konflikt, som de så kan skrive om i deres respektive klummer.

Det er til trods for, at det blev understreget, at der er tale om en STØTTE-gruppe og ikke en DEBAT-gruppe, hvorfor uvedkommende indlæg/billeder ville blive fjernet.

Man kunne altså med andre ord altså være 100 procent sikker på, at hvis man brød reglerne, ja, så ville ens indlæg blive slettet. På den anden side gav netop det mulighed for at påtage sig den offerrolle, islamofoberne elsker at se sig selv i:

»Vi bliver bortcensureret«, »Muslimerne knægter vores frihed«, osv., osv.

Fristelsen var selvfølgelig for stor, og blandt dem, der ikke kunne dy sig, finder vi socialdemokrat og debattør, Karen West, samt JP-blogger Jaleh Tavekoli.

INGER STØJBERG

De postede begge (halvnøgne) billeder af dem selv med tørklæder på, og da det var i klar modstrid med reglerne - og den pågældende gruppe på det tidspunkt generelt var ved at drukne i hadefulde og chikanerende kommentarer og billeder - blev de slettet.

Sådan. Det var præcist, hvad de to damer gik efter, og nu kunne de skrive deres klummer om, hvilken undertrykkelse de var blevet udsat for af de forfærdelige muslimer.

Helt komisk er det i Jaleh Tavekolis tilfælde. Hun skriver for Jyllands-Posten, en avis, der fører sig frem under ytringsfrihedens fane, men som selv sletter lystigt i deres kommentarspor.

Det er skammeligt

SAHAR ASIF

Det oplyser JP også: »Kommentarer, der ikke overholder debatreglerne, vil blive fjernet. Debattører, der gentagne gange overtræder debatreglerne, vil blive udelukket fra debatten. Indlæg kan blive fjernet, hvis de: (i) Indeholder trusler, injurier, chikane, har et racistisk indhold eller i øvrigt overtræder gældende lovgivning; (ii) Er skrevet i en aggressiv tone. Bl.a. smædeord, personangreb og overdreven brug af versaler; (iii) Ikke vedrører den aktuelle debat'

For at skære det ud i pap handler det altså ikke en døjt om knægtet ytringsfrihed eller muslimer uden frisind, når der bliver sorteret ud i de mest afsporede og bevidst konfliktsøgende kommentarer.

JACOB HOLDT

På samme måde har jeg heller ikke per definition noget imod f.eks. tupperware-selskaber eller penisforstørrende medicin, men jeg tillader mig at trykke 'delete', når reklamer for omtalte produkter fra tid til anden havner i indbakken eller på min facebook-væg.

Det virkelige sørgelige er, at den chikane, som initiativtagerne bag eventen har været udsat for, viser, hvor berettiget deres sag er.

Udgangspunktet var netop chikane, overfald og hadefulde kommentarer overfor piger med tørklæder, og hvis man på en kreativ og imødekommende måde forsøger at problematisere dette, får man blot endnu mere af samme skuffe.

Det er skammeligt.

BRIAN ESBENSEN

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden