Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tegning. Roald Als

Brian Esbensen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gu' fanden vil jeg have lov at kritisere Dansk Folkeparti

I landet hvor er hån og spot er en dyd, er Dansk Folkeparti åbenbart totalfredede

Brian Esbensen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Siden valgsejren til blå blok og ikke mindst Dansk Folkepartis store fremgang har debatten raset; særligt på de sociale medier. En kommentar på Facebook af Sebastian Dorset, stand-upper og aktiv debattør, møntet på DF, er således blevet delt mere end 15.000 gange på få dage og mange giver udtryk for deres dybe frustration og bekymring over, at det yderste højre nu er så massivt repræsenteret og – med al sandsynlighed – står i magtens centrum i de næste fire år.

Overfor det står en horde af meningsdannere, politikere og debattører, der er ved at falde over hinanden for at irettesætte folk med en formaning, at vi ikke må skælde ud på DF og da slet ikke deres vælgere.

Man er arrogant, selvforherligende, anti-demokratisk, dæmoniserende, kontra-produktiv, usmagelig, moraliserende og elitær, hvis man problematiserer højreskreddet og udtaler kritik i den sammenhæng.

Mange af disse udfald kommer naturligvis fra højrefløjen, men flere af dem kommer også fra de dele af centrumvenstrefløjen, der i 15-20 år ikke har lavet andet end at copy/paste DF's værdipolitik i håb om at det kunne redde den synkende skude.

Det har som bekendt haft den stik modsatte effekt, men politisk mod og progressiv nytænkning har for længst veget pladsen for dumstædighed.

Det er kontanthjælps- og dagpenge-modtagere, der ikke har glemt, at Thulesen Dahl nærmest er hovedarkitekten bag mest massive forringelser og nedskæringer i mange år

Jens Jonatan Steen (JJS), der er socialdemokratisk debattør og chefredaktør for online-mediet Pio-Pio er en glimrende repræsentant for det standpunkt, hvilket bl.a. kom til udtryk søndag d. 21/6 i en klumme i Berlingske, under overskriften 'Da eliten vågnede op til ’skammens dag’'.

Hvad JJS og de andre på centrumvenstrefløjen med en lignende overfladisk analyse ironisk nok demonstrerer, er at de netop selv er uhyre elitære og befinder sig fjernt fra virkeligheden og den frustration, som er udtalt blandt lavindkomstgrupper og udsatte i vores samfund.

Fair nok, jeg medgiver at der sikkert har været et par såkaldt politisk korrekte radikale (hvad det så end er?) blandt kritikerne, men har man andet end djøf'ere i vennekredsen, eller tager man et vue udover de mange mennesker, der nu er oprigtigt skræmte, ville man meget hurtigt se, at det netop ikke er eliten der råber op.

Det er kontanthjælps- og dagpenge-modtagere, der ikke har glemt, at Thulesen Dahl nærmest er hovedarkitekten bag mest massive forringelser og nedskæringer i mange år. Det er sygemeldte og offentligt ansatte – lærere, pædagoger, socialrådgivere, sygeplejersker osv. - der godt kan kende forskel på blå og rød.

Det er homoseksuelle, der for længst har gennemskuet DF's heteronormativite 'danske værdier' og nervøst afventer hvad det får af konsekvenser, at dem, der nu sidder i magtens centrum har udtalt at homoseksualitet er 'naturstridigt', 'unaturligt' og oplysning herom i seksualundervisningen er 'propaganda og et forsøg på at indoktrinere børn (…)'

Det er almindelige mennesker, som ikke er ældre end, at de godt kan huske at 'det Danmark vi kender' bygger på solidaritet, humanisme og tilslutning til de menneskerettigheder og konventioner som DF drømmer våde drømme om at opsige hurtigere end en drunknende flygtning kan nå at sige 'asyl'.

Det er fuldstændig bizart, at der nu tegner sig en ny og omvendt politisk korrekthed, hvor vi naturligvis stadigvæk har pligt til at 'håne, spotte og latterliggøre' enhver etnisk minoritet, mens kritik af Danmarks andenstørste parti og det skarpe højreskred skal delegitimeres.

Problemet er ikke, at nogen nu åbner munden og siger fra; problemet er at for mange ikke har gjort det før.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Som andre har gjort opmærksom på før undertegnede, så handler DF's succes i virkeligheden slet ikke så meget om antipati mod flygtninge, som det er en reaktion mod centrumvenstrefløjens eklatante svigt de seneste cirka 20 år, hvor man har omklamret en neoliberal økonomisk doktrin, accepteret stigende ulighed og skabt et arbejdsmarked, hvor mange føler sig sårbare og udsatte.

Så alt i alt: Gu' fanden vi jeg – vi – ej tie stille med kritik af Dansk Folkeparti. De er alt andet end et arbejderparti; de er alt andet end et parti for de svageste; de er et mørkeblåt parti, som vi lader slippe af sted med en fortælling om, at de er velfærdsstatens beskytter, selvom de ikke har lavet andet, end at sparke ned ad.

At sige det højt er ikke elitært, men et almindeligt standpunkt, der ude i den virkelige verden forener under-Danmark, arbejder- og middel-klassen mod højrepopulismen.

Det er forståeligt at højrefløjen vil lukke munden på de kritiske stemmer, men at dele af centrumvenstrefløjen hopper med på vognen, viser med al (u-)ønskelig tydelighed, at de stadig ikke har fattet den dybe frustration hos de vælgere de desperat forsøger at appellere til.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden