Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG (arkiv)
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

Hysteri: Det er komplet hysterisk, at venstrefløjen farer i flint over at en burgerrestaurant angiveligt kun ansætter kvinder i hotpants, skriver Jakob Engel-Schmidt.

Jakob Engel-Schmidt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hysteriske kvinder - med eller uden hotpants

Venstrefløjens forargelse over servitricernes beklædning hos burgerkæden Hot Buns dækker over manglende frisind og er ødelæggende for en konstruktiv ligestillingsdebat

Jakob Engel-Schmidt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forargelsen breder sig på venstrefløjen over burgerkæde Hot Buns´ jobopslag, hvor man søger veldrejede servicetricer, der er klar til at servere fast-food iført udfordrende påklædning.

Forargede debattører taler om kønskrænkende arbejdsforhold og mener virksomheden ydmyger sine ansatte.

Den mest forurettede er utvivlsomt forkvinden for de unge socialdemokrater, Camilla Schwalbe, der har iværksat en demonstration imod de sexistiske arbejdsforhold.

Personligt synes jeg reaktionen er udtryk for overdreven bornerthed og misforstået kønskamp. Kunderne kan stemme med fødderne, mens de eventuelt forargede piger kan søge arbejde et andet sted.

Manglen på tolerance og frisind er tilsyneladende et udbredt fænomen på den danske venstrefløj.

Det kan undre, at Schwalbe og hendes ligesindede ikke for længst har slået de røde faner og kampfeministiske paroler op foran landets afklædningsetablissementer, Joe and the Juice eller Abercrombie & Fitch.

De to sidstnævnte steder er det jo manden, der bliver 'gjort til et objekt', hvis vi skal bruge Dansk Kvindesamfunds egne ord, i bestræbelserne på at sælge mere juice og tøj. Måske skyldes den noget selektive aktivisme, at Hot Buns er et let offer og de moderne feminister har svært ved at finde melodien og udpege de moderne kønspolitiske indsatsområder.

Dansk Kvindesamfund, DSU og den mere forargede del af befolkningen må have meget lidt at gå op i, når den største kønspolitiske udfordring åbenbart er beklædningen hos en nyåbnet københavnsk burgerrestaurant.

Det er komplet hysterisk, at venstrefløjen farer i flint over at en burgerrestaurant angiveligt kun ansætter kvinder i hotpants. Det gør kvinden til et 'objekt i mandens blik', for igen at bruge den kritisk ladede kønsterminologi fra kvindefronten, lyder det forarget fra Dansk Kvindesamfund.

Det lyder ikke rart, men selv hvis jeg anstrenger mig, kan jeg ikke se hvad det egentlig er, der er så forargeligt? De ansatte er der frivilligt, de får løn, og sikkert også flere drikkepenge, end hvis de arbejdede hos McDonald’s.

Venstrefløjens frisind er ganske enkelt mindre end pigernes påklædning på Hot Buns, som bekendt er størrelsesmæssig udfordret. Det er som om venstrefløjen har tabt sit værdipolitiske kompas, når man prioriterer afklædte servitricer over frisind og frit valg.

I sidste uge argumenterede Özlem Cekis for at kvinder der bærer tørklæde er et udtryk for frihedskamp, og i denne uge er hotpants kvindeundertrykkende.

Hvor ville det være befriende, hvis de moderne kønskæmpere kastede sig lige så entusiastisk ind i debatten og den graverende mangel på fædrerettigheder, voldsramte kvinders forhold og debatten om omskæring.

Resultatet af manglen på frisind og påtaget forargelse er, at ligestillingsdebatten kommer til at fremstå latterlig og småligegyldig, fordi den altid overskygges at aldeles uinteressante problemstillinger som hotpants, mænd der ikke må få rabat når der er 'ladies night' og stående tisseforhold for kvinder i landets hovedstad.

Der er derfor grund til at rose Dansk Kvindesamfund og Camilla Schwalbe for effektivt at punktere ligestillingsdebatten og samtidig devaluere egen politisk troværdighed.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden