Tegning: Mette Dreyer

Tegning: Mette Dreyer

Jakob Engel-Schmidt

Danske jihadister i Syrien skal straffes som landsforrædere

Det er ubegribeligt, at regeringen ikke vil anerkende, at der er tale om landsforræderi.

Jakob Engel-Schmidt

Er Danmark i krig? Det er et meget relevant spørgsmål, og det burde være enkelt at svare på. Det seneste døgn har vi afkrævet regeringen svar på, om Danmark er i krig mod Islamisk Stat, og hvorvidt de danske statsborgere, der drager i krig under den sorte fane, er landsforrædere.

Det spørgsmål har vi ikke kunnet få svar på, men vi vælger naturligvis at stemme for dansk deltagelse med F-16-fly i den internationale koalition mod IS.

Der skal dog ikke herske tvivl om de borgerlige partiers holdning i dette spørgsmål: Danmark er i krig mod IS, og enhver, der kæmper med IS mod danske soldater, er naturligvis landforrædere, og de bør i så fald dømmes efter straffelovens § 102 – den såkaldte landsvigerparagraf.

Vi vil ikke bare være med til at sende danske soldater i krig uden at kende det fulde omfang af konsekvenserne. Derfor er det også højst besynderligt, at tidligere udenrigsminister Holger K. Nielsen omtaler de borgerliges ønske om fuld afklaring som et ’latterligt show’ og ’politisk striptease’.

LÆS ZENIA STAMPE

Fra borgerlig side har vi sendt et samlet signal om, at det voksende problem med unge mennesker, der drager i hellig krig, nu er blevet væsentlig mere alvorligt. Vi står i en situation, hvor vi risikerer, at danske statsborgere skyder mod andre danske statsborgere. Det er derfor helt ubegribeligt, at regeringen ikke vil anerkende, at der er tale om landsforræderi, og at danske jihadister derfor kan straffes derefter

Regeringens svar er, at de danskere, der drager i hellig krig, kan straffes efter terrorloven. Problemet er imidlertid, at terrorlovens strafferamme ikke benyttes fuldt ud, og dermed er konsekvenserne for de danske jihadister desværre meget uklare.

Vi ønsker at sende et utvetydigt signal om, at det er fuldstændig uacceptabelt at drage i krig mod danske soldater. Problemets omfang er givetvis større end vi aner, og det er ikke længere bare en teoretisk mulighed, at danske statsborgere begår landsforræderi i Irak.

LÆS LEDER

Danmark er et af de lande, hvorfra der procentmæssigt er flest, der er taget til primært Syrien, men også Irak for at kæmpe for IS. Det er helt unge, primært drenge med arabisk baggrund, som tager af sted. Det mest grelle eksempel er fra Langkær Gymnasium ved Aarhus, hvor sammenlagt en halv gymnasieklasse tog til Syrien.

Jeg er stolt over, at Danmark er med til at yde et vigtigt bidrag i kampen mod den rendyrkede ondskab, som IS står for. Mest stolt er jeg dog over de dygtige danske piloter, der indenfor få timer letter fra Skrydstrup for at flyve mod en militærbase i Kuwait: I gør Danmark ære!

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce