Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tegning. Per Marquard Otzen

Tegning. Per Marquard Otzen

Peter Skaarup
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan forhindrer vi terror i fremtiden

Her er fem punkter i kampen mod terror.

Peter Skaarup
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mandag aften deltog jeg sammen med mange tusinde danskere i en meget overvældende mindehøjtidelighed på Østerbro i København i forbindelse med det forfærdelige terrorangreb den 14. og 15. februar, hvor to døde og fem blev sårede.

Det var meget rørende at se så mange mennesker på tværs af alder, religion og politisk tilhørsforhold stå sammen mod ekstremismen. Det ses også på de utrolig mange blomster, der siden terrorangrebet er lagt ved synagogen, og den smukke begravelse af Dan Uzan, der var et af ofrene for terroristens blodrus.

I disse dage er det så tid til eftertanke. Der er ingen tvivl om, at terrorangrebet sætter gang i en masse tanker om, hvordan vi kan forhindre noget lignende i fremtiden.

Mange kriminelle muslimer radikaliseres ligefrem i fængslet - kommer ind i almindeligt tøj og går ud med kjortel

For det første mener jeg, at vi skal have kigget på de danske fængsler. Aviserne har blandt andet afdækket, at gerningsmanden har været indsat sammen med den terrordømte Sam Mansour. Ligeledes kommer det nu frem, at mange kriminelle muslimer ligefrem radikaliseres i fængslet – kommer ind i almindeligt tøj og går ud med kjortel.

Ifølge politiet var terroristen, Omar Abdel Hamid El-Hussein, blot en af hele 39 tilfælde af indsatte, der gennem de sidste to et halvt år har demonstreret ekstremistiske holdninger i fængslet.

LÆS ANDERS JERICHOW

Det er alarmerende, hvis det viser sig, at der udklækkes potentielle terrorister i fængslerne og at terrordømte har fri adgang til at påvirke folk som Omar Abdel Hamid El-Hussein, der efter sit fængselsophold gik ud og dræbte to mennesker. Radikalisering i de danske fængsler er derfor et af de områder, som jeg vil bede justitsminister, Mette Frederiksen, se nærmere på.

For det andet mener jeg, at vi skal rette et skarpere blik mod moskéer, der er kendt for ekstremistiske holdninger. Eksempelvis Grimhøjmoskéen i Aarhus.

Hvis vi ved, at der eksisterer moskéer i Danmark, som hylder terrorister og opfordrer til drab, så skal det have konsekvenser. Det har vi længe ment i Dansk Folkeparti og vi håber, at de øvrige partier med tiden vil indse, at vi skal tage situationen omkring de radikaliserede moskéer alvorligt. Det samme gælder i øvrigt muslimske friskoler, hvor vi skal sikre os, at børnene ikke indoktrineres med islamistisk hjernevask, men derimod klædes på til at leve i et demokratisk og åbent samfund.

For det tredje er det på tide, at vi tager truslen mod vores jødiske medborgere alvorligt. Det er flere gange blevet påpeget, at jødehadet ulmer i især muslimske kredse. Ved terrorangrebene både i København og Paris så vi, hvordan jøderne var et decideret mål for terroristerne og vi har før set, at det er farligt at gå rundt på Nørrebro iført en jødisk kippah uden at blive antastet af muslimer.

Vi skal sikre os, at politiet klædes så godt på som muligt til at kæmpe imod terrortruslen

I tiden efter 2. verdenskrig blev det slået fast, at jøder aldrig skulle stå i en lignende situation igen med forfølgelser og drab. Nu ser vi desværre, at der er grupper her i Danmark, der nærer et så voldsomt had til jøder, at de ikke kan gå i sikkerhed på gaden og i disse tider holder deres børn hjemme fra skolen.

LÆS UFFE ELBÆK

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det kan vi simpelthen ikke tillade! Derfor er det vigtigt, at vi som politikere slår hårdt ned på folk, som udtrykker jødehad og begår overgreb mod jøder. Vi skal sørge for, at jøderne i Danmark kan føle sig sikre i hverdagen.

For det fjerde er det vigtigt, at vi som politikere lytter til eksperterne på området – nemlig politiet. Hvilke ressourcer har de behov for, og hvordan kan vi som politikere hjælpe dem i deres hverdag? Formanden for Københavns politiforening, Michael Møller, udtalte forleden, at politiet hverken har udstyr eller har fået træning nok til at stå op imod terrorister.

Blandt andet kniber det med våbentræningen, siger politiet. Vi skal sikre os, at politiet klædes så godt på som muligt til at kæmpe imod terrortruslen. Både i forhold til at forhindre angreb, men så sandelig også når truslen melder sig, som den vi så i weekenden.

Hvis ekstremisterne i Danmark ønsker et andet samfund end det vi har med ytringsfrihed, ligestilling og demokrati, så synes jeg de skal rejse væk

Politiet har gjort et stort og flot stykke arbejde i forbindelse med terrorangrebet. Men det er samtidig vigtigt, at vi opfylder deres behov, så de kan passe deres arbejde under optimale betingelser.

Til sidst er det så enormt essentielt, at vi ikke lader os kue. Vi har ytringsfrihed i Danmark. Vi må tegne og sige hvad vi vil og det er vigtigt, at der ikke er noget 'men' bagefter. Vi skal stå sammen om at lade de ekstremistiske kræfter i Danmark vide, at de ikke kan knække os og at de ikke kommer til at ændre på vores samfund ved at begå terrorhandlinger, som det vi så forleden.

Hvis ekstremisterne i Danmark ønsker et andet samfund end det vi har med ytringsfrihed, ligestilling og demokrati, så synes jeg de skal rejse væk. For så har de intet at gøre her.

LÆS LEDER

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Vi har set flere uhyrlige reaktioner på terrorangrebet. Blandt andet ekstremisten Adnan Avdic, som hylder manden bag de forfærdelige terrorangreb.

Sådan en som ham har intet at gøre her i Danmark.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden