Fortsættes:  Snart har 50.000 mistet retten til dagpenge. Det er 50.000 gode grunde til at genskabe trygheden på det danske arbejdsmarked. Derfor har vi brug for bedre dagpengeregler, skriver SF's formand Pia Olsen Dyhr til den radikale leder Morten Østergard.
Foto: EHRBAHN JACOB

Fortsættes: Snart har 50.000 mistet retten til dagpenge. Det er 50.000 gode grunde til at genskabe trygheden på det danske arbejdsmarked. Derfor har vi brug for bedre dagpengeregler, skriver SF's formand Pia Olsen Dyhr til den radikale leder Morten Østergard.

Pia Olsen Dyhr

Kære Morten Østergaard - kampen om dagpengene fortsætter!

Vi håber, at kunne fastholde Dansk Folkeparti på behovet for forbedringer,

Pia Olsen Dyhr

Finansloven er nu langt om længe på plads. Det er vist tydeligt for enhver, at det har været en lang, sej kamp at få overbevist Bjarne Corydon om at gøre finansloven mere grøn og Morten Østergaard om at give sig forhold til de mange mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

Morten, du har holdt stædigt fast i, at der ikke er brug for at ændre et komma i dagpengereformen, som ellers har vist sig at være langt mere brutal end jubeloptimisterne fra højre side af folketingssalen bandt danskerne på ærmet.

På trods af at vi stod midt i en af de værste økonomiske kriser siden 1929, holdt du stædigt fast i, at det var en god idé at halvere dagpengeperioden og skrue genoptjeningskravet til dagpenge op, selvom mange, mange flere end forudsagt mistede retten til dagpenge. Ja, man fristes til at citere din forgængers kølige kommentar, men det er gjort så ofte, at jeg vil lade være. Sådan er det!

Men SF opgiver ikke kampen her. For er der noget, det her forløb har lært mig, så er det, at det nytter at kæmpe. Det lå bestemt ikke i kortene, at regeringen ville give sig en tøddel på dagpengeområdet. Statsministeren kom sågar hjem fra sommerferie og bedyrede, at dagpengespørgsmålet var en stendød sild: »Vi lægger bestemt ikke op til, at der skal ske nogle ændringer udover dem, vi allerede har lavet, heller ikke i forbindelse med denne her finanslov«, lød det.

Læs link til Politiko

Du sagde selv sidste måned:

»Der bliver ikke flere lappeløsninger for de dagpengeløse. De har fået nok, nu gælder det de svageste i samfundet. De fattige børn«.

Læs link til avisen.dk

De ultimative udmeldinger til trods er det alligevel lykkedes os at skaffe ekstra forsørgelse til dem, der falder ud af dagpengesystemet frem mod 2017. Det var – for at sige det mildt – en hård kamp, men en vigtig kamp for de mange mennesker, der ellers ville risikere at stå med nul kroner i indtægt.

Nogle vil kalde det for en symbolsk gave til venstrefløjen. Jeg er helt uenig. Det er en arrogant udlægning af en reel forbedring, der kommer til at betyde en verden til forskel for de mennesker, der alternativt ville stå uden forsørgelse.

Stod kontantydelsen højest på SF’s ønskeliste? Til det kan jeg svare højt og tydeligt, NEJ. Men SF er og bliver ikke et parti, der går til forhandlinger med ultimative krav. Vi er et parti, der kæmper for konkrete, mærkbare forbedringer. Og dem er der heldigvis masser af: Flere pædagoger, bedre værn om danske løn- og arbejdsvilkår, en grøn milliard til blandt andet renere vand, grønne arbejdspladser og mindre CO2-udledning.

Sågar en tilbagerulning af den gensidige forsørgerpligt, hvilket jo viser, at det er muligt at rulle reformer tilbage på de punkter, hvor de ganske enkelt gør mere skade end gavn.

For SF fortsætter kampen. I morgen. I overmorgen. Og i valgkampen. Snart har 50.000 mistet retten til dagpenge. Det er 50.000 gode grunde til at genskabe trygheden på det danske arbejdsmarked. Derfor har vi brug for bedre dagpengeregler.

Vi håber, at kunne byde Socialdemokraterne op til dans. Fastholde Dansk Folkeparti på behovet for forbedringer, på trods af, at partiet selv opfandt reformen. Så er der en mulighed for at skrue et langt mere retfærdigt dagpengesystem sammen, så vi genskaber trygheden og fleksibiliteten på det danske arbejdsmarked.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce