Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mærsk/Polfoto
Pressebillede: Mærsk/Polfoto
Pia Olsen Dyhr
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pia Olsen Dyhr: Aftale om oliefelt i Nordsøen sikrer velfærd og betales af erhvervslivet

Aftalen om genopbygningen af Tyra-feltet er alt for vigtig til at overlade til regeringen. Derfor har SF siddet med ved forhandlingsbordet.

Pia Olsen Dyhr
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

SF har i dag valgt at gå med i en bred aftale om at genopbygge olie og gasfeltet Tyra i Nordsøen.

Aftalen sikrer en fuld genopretning af Tyra-feltet, som er nødvendigt for at fastholde energiproduktionen og indtægterne herfra.

Det har været helt afgørende for os, at Mærsk og erhvervslivet selv betaler regningen. Det er kun rimeligt.

I første omgang er der en midlertidig skattelettelse til selskaberne, men den er fuldt finansieret af erhvervslivet selv. Pengene skal samtidig betales tilbage med renter af olieselskaberne selv efter genopbygningen, såfremt olieprisen udvikler sig som forventet.

Aftalen kan afhængigt af olieprisen give staten en gevinst på 26 milliarder over årene. De penge kan bruges på velfærd, kollektiv trafik og grøn omstilling.

95 procent af vores transport foregår stadig på olie. Det skal vi have lavet om. Men det sker ikke i morgen, og i mellemtiden vil der fortsat køre biler på vejene

Aftalen ændrer ikke en tøddel på, at SF fortsat hver eneste dag arbejder på at gøre Danmark grønnere, og at vi tror på, at vi på sigt kan komme op på 100 procent vedvarende energi.

Men der er vi ikke endnu. 95 procent af vores transport foregår stadig på olie. Det skal vi have lavet om. Men det sker ikke i morgen, og i mellemtiden vil der fortsat køre biler på vejene. Det betyder, at alternativet til olien fra Nordsøen er, at vi skal importere fra tvivlsomme lande som Saudi-Arabien, mens alternativet til egen gasproduktion er import fra Rusland.

Jeg ved godt, hvad jeg foretrækker.

Med den nye aftale er der også sat penge af til, at olieplatformenes eget energiforbrug skal være mere klimavenligt.

Aftalen om genopbygningen af Tyra-feltet er alt for vigtig til at overlade til regeringen. Derfor har SF siddet med ved forhandlingsbordet og kæmpet for at gøre aftalen så grøn som overhovedet muligt, samtidig med at vi har sikret, at det økonomiske råderum til velfærd fastholdes.

Og resultatet synes jeg i al beskedenhed godt, vi kan være bekendt.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden