Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tegning. Per Marquard Otzen

Zenia Stampe
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sig det højt og tydeligt: Vi er ikke i krig mod islam

Vi er i krig mod nogle fundamentalister, der forsøger at trække en hel verdensreligion og en fjerdedel af klodens indbyggere ind under deres sorte vinger.

Zenia Stampe
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Endnu et terrorangreb i Europa. Et rædselsvækkende anslag mod vores frihed, mod demokratiet, mod vores sikkerhed og tryghed. Langt over hundrede døde. En by i rædsel, et land i chok, et kontinent i sorg og afmagt.

Lige nu strømmer sympatien til Frankrig og til ofrene. Men lige efter sympatien kommer raseriet. Raseriet mod dem, der gennemførte denne udåd. Det blinde raseri, lysten til at slå igen, tørsten efter at ramme dem, der ramte os.

Og naturligvis skal de rammes. De skal rammes hårdt, og de skal rammes præcist. De syge voldsdyrkere i Islamisk Stat (IS) har påtaget sig ansvaret for ugerningen, og den organisation skal fjernes fra jordens overflade med alle vores til rådighed stående midler.

Belgisk politi har foretaget flere anholdelser og efterlyser yderligere mistænkte i Bruxelles' forstæder. Tre personer er blevet anholdt i Belgien i direkte forbindelse til terrorangrebene i Paris. “Vi har gennemført flere anholdelser og efterlysninger. Disse operationer foregår, netop mens vi taler,” lød det fra den belgiske statsanklagers talsmand, Eric Vandersypen. Islamisk Stat allerede har taget ansvaret for de blodige angreb, hvor også flere selvmordsbombere sprang sig selv i luften i Frankrigs hovedstad. Kilde: Ritzau

Men midt i kampens hede er det afgørende, at vi ikke falder for de sort-hvide forenklinger, der spredes med lynets hast på de sociale medier: IS er ikke lig med muslimer. Og terroristerne er ikke ude på at islamisere os.

Hvis det var deres formål, så ville de bruge helt andre midler og overtalelsesmetoder.

Nej, formålet er det stik modsatte. Formålet er, at vende Vesten mod islam og alle verdens muslimer. For ved at gøre det styrker vi deres fortælling om, at der er krig mellem Vesten og islam.

De syge voldsdyrkere i Islamisk Stat (IS) har påtaget sig ansvaret for ugerningen, og den organisation skal fjernes fra jordens overflade med alle vores til rådighed stående midler

Den fortælling er nødvendig i deres kamp for at rekruttere endnu flere muslimer til deres syge og undertrykkende voldsfællesskab. Det er den fortælling, de er parat til at slå ihjel for. Det er den fortælling, de er parat til at dø for. Og vi skal passe på, at vi i blind blodtørst ikke gør os selv til tjenstvillige marionetter i deres syge spil. IS ønsker krigen. De ønsker den antimuslimske reaktion.

Islamofobien i Europa er ikke et uønsket biprodukt af terrorismen. Tværtimod.

Islamofobien er formålet, den er terroristernes hensigt. Og det mest tragiske er, at raseriet risikerer at blive vendt imod de flygtninge, der netop er flygtet fra IS’ rædselsregime: Mænd, kvinder og børn, der ikke har andet ønske end at finde sikkerhed og frihed langt fra den systematiske voldsdyrkelse og undertrykkelse, som IS repræsenterer. De risikerer nu at blive ramt per stedfortræder, hvis europæere retter raseriet mod dem.

Derfor er det vigtigere end nogensinde, at vi siger højt og tydeligt: Vi er ikke i krig mod islam. Vi er ikke i krig mod verdens 1,6 milliarder muslimer. Vi er i krig mod nogle fundamentalister, der forsøger at trække en hel verdensreligion og en fjerdedel af klodens indbyggere ind under deres sorte vinger. Det må ikke ske. Den sejr må vi ikke forære dem.

Terroristerne ønsker dommedagen. De ønsker den apokalyptiske krig mellem civilisationer. De ønsker, at Vesten angriber islam. For så kan de måske få ikke bare tusinder eller titusinder af nye følgere, men mange millioner soldater under deres faner. Det er den virkelige trussel. Vi må undgå den for enhver pris. Vi må ikke lade os lokke til at bide på deres voldsforherligende krog.

I denne krig er alle verdens fredselskende muslimer vores allervigtigste alliancepartner. Sammen kæmper vi for vores frihed. Kun sammen kan vi vinde.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden