0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Der findes god og dårlig vækst

Effektjaget inden for gastronomien afspejler håndteringen af den økonomiske krise.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Arkivfoto: FINN FRANDSEN
Foto: Arkivfoto: FINN FRANDSEN

Salt. Madlavning handler om noget om 'de små forskelle' og ikke om bare at knalde til den. Det er værd at huske, når der skal anvises veje ud af krisen.

Signatur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Signatur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

På en ellers udmærket restaurant i det indre København måtte jeg forleden opgive at spise den ret, jeg havde bestilt.

Maden var alt, alt for salt.

Det er ikke første gang, det er sket. Stadig oftere oplever jeg at være tørstig i flere dage efter at have spist ude.

Det både ødelægger oplevelsen og fremmaner en mistænksomhed, der går mange generationer tilbage til dengang, maden ikke sjældent var på kanten af det fordærvede. Kraftigt krydderi fik den til at glide ned.

Eller med andre ord: Hvad skal saltet skjule? At kødet har en tanke, at hele retten er mislykket, eller at den bare ikke ville smage af noget som helst, hvis det ikke var for det natriumklorid, der sparker mine smagsløg op i retstilling?

Og det er ikke bare mig, der er sart. I forbrugermagasinet Tænk kunne man for et par måneder siden læse, at ikke blot bruger landets professionelle kokke langt mere salt i maden, end vi andre gør i vores almindelige husholdninger.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

GÆLDER KUN I DAG: Få fuld digital adgang resten af året for kun 136 kr.

Køb nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts