Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Signatur

Hadet til muslimer vokser fast

Vesten lever tryggere med højreterror og amokskyderier end med flygtninge. Hvorfor?

Signatur

Med venner som Frauke Petry behøver Forbundsrepublikken ingen fjender. Lederen af Alternativ for Tyskland (AfD) rejser land og rige rundt med en parole, hun ikke kan blive træt af at gentage, når emnet ’brændende flygtningehjem’ bringes op: »Had er et symptom og ingen årsag«.

Hadet er, forklarer Petry, ikke årsag til den omfattende vold og selvtægt. Det er et »symptom« og dermed en følge af kansler Angela Merkels flygtningepolitik.

Påstanden er smigrende for Petry og hendes sympatisører. Men den er ikke sand. Hadet rækker meget længere tilbage end Merkels beslutning for tre måneder siden om, at krigsflygtninge fra Syrien er berettiget til at søge asyl i Tyskland.

I årene fra 2000 til 2006 myrdede en nazistisk terrorgruppe 9 mennesker med indvandrerbaggrund. Det lykkedes aldrig politi og efterretningstjeneste at komme på sporet af gruppen.

Tværtimod. En tysk meningsmåling i august viste, at 57 procent af de adspurgte ser islam som en trussel. 61 procent mener ikke, at islam passer til den vestlige verden. Så voldsomme fordomme ville man normalt kalde racisme.

Hadet til muslimer er næppe blevet mindre efter terrorangrebet i Paris i sidste måned. Det er til ingen nytte, at store muslimske forbund i Tyskland fordømmer forbrydelserne og kalder IS/Daesh ’Antiislamisk Stat’. Hadet er kontant og forsætligt tilintetgørende.

Ugemagasinet Die Zeit bragte i denne uge en graf, den første i Tyskland, der dokumenterer, at 222 flygtningehjem har været udsat for vold, angreb eller ildspåsættelser i år.

Det er ren terror. Men sådan ser de såkaldte ’bekymrede borgere’, der møder op til Pegida-demonstrationer i Dresden, ikke på det. De – og Frauke Petry – kræver, at man tager »deres angst alvorligt«.

Under alle omstændigheder ved vi intet præcist om gerningsmændene. Det er kun lykkedes ordensmagten at opklare små 2 procent af de 222 overgreb.

Opklaringsprocenten er langt højere ved indbrud (15,9 procent) for slet ikke at tale om ikke-politisk motiverede ildspåsættelser.

Af dem er mere end halvdelen opklaret og straffet. Set i forhold til indbyggertal sker der i Sachsen nær ved 13 gange så mange voldsforbrydelser mod flygtninge og flygtningehjem som i den vestlige og sydlige del af landet, hvor indvandrere og flygtninge er koncentreret.

Europa og USA - i alt 825 millioner mennesker - ville uden store vanskeligheder kunne give asyl til de 3-4 millioner syrere, der nu lever på sultegrænsen i lejre i Syriens nabolande

Frauke Petry sidder i landdagen i Dresden som leder af AfD’s gruppe. Hetz mod indvandring og flygtninge hører her til dagens orden. Som man sår, høster man. Anledningen er ikke Merkels flygtningepolitik. De fleste sachsere har aldrig set flygtninge andre steder end i fjernsynet.

I onsdags oplevede USA et nyt massedrab. Men efter massakrerne i Paris (der ikke blev begået af flygtninge, men af indfødte franskmænd og belgiere) ventes landet at stramme sin i forvejen ekstremt restriktive flygtningepolitik af frygt for vælgerne, ikke for terror.

I USA er terrordrab lige så selvfølgelige som trafikdrab. Stort set hver dag foregår der en større eller mindre massakre i USA. I år er der foreløbig registreret 351 tilfælde med 462 dødsofre og mange flere sårede ifølge Mass Shooting Tracker.

I perioden fra 2001 til 2013 blev der dræbt flere civile amerikanere med skydevåben, nemlig omkring 420.000, end der samlet døde som følge af aids, narkomisbrug, krige og terror.

Europa og USA – i alt 825 millioner mennesker – ville uden store vanskeligheder kunne give asyl til de 3-4 millioner syrere, der nu lever på sultegrænsen i lejre i Syriens nabolande.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Frankfurter Allgemeine Zeitung spurgte for en uge siden António Guterres, FN’s højkommissær for flygtninge, hvor mange flygtninge Tyskland kan klare. UNHCR-chefen svarede: »Jeg stiller aldrig mig selv det spørgsmål på den måde. Flygtninge er mennesker.

Spørgsmålet er ikke, hvor mange flygtninge Tyskland kan optage, men snarere, hvornår Europa endelig er rede til at se det som et europæisk ansvar

Naturligvis har Tyskland ydet et fantastisk bidrag til beskyttelsen af verdens flygtninge. Uden det tyske birag havde vi haft en katastrofal situation i Europa med uforudsigelige humanitære følger.

Spørgsmålet er ikke, hvor mange flygtninge Tyskland kan optage, men snarere, hvornår Europa endelig er rede til at se det som et europæisk ansvar. Når det sker, vil Europa kunne klare krisen til fuldkommenhed«. Det skete så ikke i Danmark i torsdags.

I år er der foreløbig registreret 3.329 flygtninge, der er druknet i Middelhavet under desperate forsøg på at nå Europa.

Deres navne står skrevet i vand.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce