Angrebsiver. Siden Barack Obama overtog præsidentembedet, er antallet af amerikanske droneangreb alene i Pakistan næsten seksdoblet.
Foto: Don Ryan/AP

Angrebsiver. Siden Barack Obama overtog præsidentembedet, er antallet af amerikanske droneangreb alene i Pakistan næsten seksdoblet.

Skriv

Har fredsprismodtageren Obama svigtet?

Danske politikere er skeptiske over for Obamas magtanvendelse.

Skriv

Glæden var overstrømmende, da Barack Obama i 2008 blev indsat som præsident.

Allerede året efter modtog Obama Nobels fredspris. Men siden har præsidentens tilslutning i den amerikanske befolkning været nedadgående.

Og nu lufter også fremtrædende danske politikere deres skuffelse over præsidenten.

Under Obama har USA næsten seksdoblet antallet af de såkaldte droneangreb, hvor ubemandede fly udfører bombeangreb. 261 gange har amerikanske dronefly bombet formodede terrorister alene i Pakistan. Det tal var under den foregående præsident George W. Bush blot 45.

»Det er en klar pendant til terrorisme, hvor man jo også slår folk ihjel med politiske motiver på andre folks territorium«, mener de radikales udenrigsordfører Rasmus Helveg Petersen.

Hans modstykke i Venstre er heller ikke tilfreds med Obamas tilgang til kampen mod terrorisme.

LÆS ARTIKEL

»Jeg kritiserede George Bush for at forene præsidentembedet med det, vi må opfatte som tortur. Men det, Obama gør, er at forene præsidentembedet med snigmord. I virkeligheden er det endnu værre. Obama blæser fuldstændig på den vestlige verdens principper, og det vil i det lange løb være skadeligt«, siger Søren Pind.

Synes du, at Barack Obamas jernnæve i kampen mod terrorisme er blevet for hård, eller er de amerikanske droneangreb nødvendige i kampen mod den internationale terrorisme? Deltag i debatten herunder.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce