Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
RUNE PEDERSEN
Foto: RUNE PEDERSEN
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dyr sodavandsmaskine giver de bedste bobler

Danskvand skal bruse, boble og prikke. En ud af tre testede maskiner gør det bedst.

Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

‘Blid brus’. Udtrykket bliver ofte bliver brugt til at sælge læskedrikke i danske tv-reklamer.

Men skal du ud og investere i en sodavandsmaskine til hjemmebrug, så vælg en model, som er i stand til at diske op med bobler, der virkelig kan mærkes. Det mener levnedsmiddeltekniker Lone Lysdal fra Karolines Køkken i Århus. Hun har testet tre af slagsen for Lørdagsliv.

Helst med kraftigt brus
»Der er ikke noget ved en doven sodavand. I så fald vil jeg hellere købe en billig flaske i det lokale supermarkedet«, siger hun.

»En ordentlig sodavandsmaskine skal kunne fremstille danskvand med kraftigt brus. Så kan man jo altid vælge at skrue ned for trykket og gøre boblerne finere, hvis man ønsker det. Som udgangspunkt skal den helst kunne begge dele«.

Det er en af grundene til, at Lone Lysdal foretrækker apparatet fra Aqvia. Også selv om det er testens dyreste til 1.199 kroner.

Mere for pengene
»SodaStream er muligvis det mærke, de fleste kender. Men du får virkelig noget for pengene ved at give de trehundrede kroner ekstra, som en Aqvia koster. Det er en helt anden maskine«, siger hun.

»Allerede efter fire sekunder havde jeg danskvand med kraftigt brus. Jeg behøvede ikke engang at trykke ekstra gange på knappen. Det er den maskine, der er nemmest at betjene, og det er let at variere kulsyremængden«, siger hun.

For SodaStream tog det godt og vel 10 sekunder at nå frem til samme resultat. Begge maskiner kan levere danskvand med kraftigt brus, der stadig er perlende efter en dag i køleskabet. Men Aqvia larmer ikke lige så meget som Sodastream, der afgiver en spruttende lød, når danskvanden er færdig.

Springer den i luften
»Der kommer et højt ‘puff’, når den færdig. Første gang blev jeg lidt bange. Jeg troede, den var ved at springe i luften. Desuden var jeg nødt til at give danskvanden fire ekstra tyk med håndkraft, før den var, som jeg ville have den«, siger hun.

De to maskiner er af langt bedre kvalitet end testens billigste, OBH Sodamaster, som leverer ”svage bobler” og ikke står lige så sikkert på køkkenbordet. Det betyder meget for brugervenligheden.

»OHBs Sodamaster virker vakkelvorn. Jeg får fornemmelsen af, at jeg bare skal skubbe en lille smule til den, for at den vælter. Og når der samtidig sidder en kulsyrepatron i, er tanken ikke så rar«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden