Et ordentligt skud hormoner i pilleform, hvis kondomet er sprunget, eller hvis det slet og ret er sprunget over i et hedt øjeblik.
Det tilbyder fortrydelsespillen, og mens tal fra Danmarks Apotekerforening tyder på, at danskerne i stigende grad tager den løsning til sig, så peger andre tal på konsekvenserne. Der er nemlig både gode og dårlige følger af pillen:
»Antallet af teenagegraviditeter og aborter er meget lavt. Det er jo rigtig godt, for det er noget, vi absolut ikke ønsker os. Men samtidig har vi jo kanonhøje klamydiatal og en stigende gonorrérate«, siger Jeppe Hald, der er antropolog og projektleder i Sex og Samfund
Salget af fortrydelsespillen, som fagfolk kalder nødprævention, steg sidste år fra 103.000 behandlinger til 107.000, og tallet stiger formentlig igen i år. Alene den 2. januar, som traditionelt er den dag, hvor pillerne storsælger, blev der solgt 878 pakker i år mod 690 året før. Samme stigende tendens fortsatte i første kvartal af 2017.
Stik imod formålet bruger nogle kvinder pillerne som prævention, ikke nødprævention, oplever Sexlinien, der hører under Sex og Samfund.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind