Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Her bliver en bilejere 510 kroner fattigere.
Foto: BORBERG THOMAS

Her bliver en bilejere 510 kroner fattigere.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan undgår du parkeringsbøden

Er det tilladt at køre lidt rundt og parkere i den samme parkeringsbås igen? Få svar på otte P-spørgsmål her.

Biler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke noget mere irriterende at få en parkeringsafgift på 510 kroner.

Det skulle da lige være, hvis du har indstillet parkeringsskiven forkert. Med baggrund i oplysninger fra Parkering København, FDM og færdselsloven har tjek.dk udarbejdet en lille miniguide om parkering og p-skiven.

Må man holde i kort tid i en to-timerszone uden at stille p-skiven? Nej, man kan få en afgift for ikke at stille skiven, selvom man holder lovligt og kun i eksempelvis 10 minutter i en zone med to-timers parkering.

Kan man undgå at få en afgift, hvis man selv sidder i bilen?
Nej, parkerings- og standsningsforbud gælder for køretøjet med eller uden fører.

Hvor meget frem må man stille skiven?
I områder med tidsbegrænset parkering må man sætte p-skivens viser frem til det udløbende nærmeste kvarter.

Hvis klokken er 15.10, må man sætte skiven til kl. 15.15. En FDM-læser påpeger, at man dog bør sætte skiven 'midt i et kvarter' for at undgå at viseren flytter sig lidt, når man smækker bildøren i frem til næste kvarter.

Må man flytte skiven under parkering?
Nej. Hvis man holder en zone med to-timers parkering, må man ikke løbe ned hver anden time og flytte p-skiven to timer frem. Hvis det bliver opdaget, kan man få en afgift. Man skal altså flytte bilen for at kunne flytte viseren på p-skiven.

Parkering København tjekker bilens placering ved at se, hvor ventilen er placeret i forhold til bilen.

Hvor meget skal bilen flyttes for at man må stille skiven igen?
Bilen skal flyttes til en anden parkeringsplads for at man må stille skiven igen. Hvis man holder på en vej, hvor der er plads til en bil foran din bils parkering, er der nok at køre bilen fem meter frem.

Hvis man holder på en parkeringsplads er det nok, hvis man kører rundt og finder 'sin egen plads' igen. Men bilen skal flyttes. Det er ikke nok at køre en halv meter frem og tilbage.

Parkering København tjekker bilens placering ved at se, hvor ventilen er placeret i forhold til bilen. Hvis man er meget uheldig kan man risikere, at ventilen placerer sig præcis det samme sted i forhold til bilen. For at være på den sikre side, bør man derfor sikrer sig, at ventilen er placeret et andet sted.

Hvad skal man gøre, hvis man parkerer uden for tidsbegrænsningen?
Hvis man parkerer kl. 03.00 på en plads, hvor tidsbegrænsningen først træder i kraft kl. 08.00, skal man sætte p-skiven til kl. 08.00. Kvarters-reglen gælder ikke i dette tilfælde. Hvis man bruger automatisk parkeringsskive, skal man sætte den manuelt.

Hvor skal skiven hænge?
En fastmonteret skive skal altid være placeret nederst i højre hjørne af forruden, så skiven vender mod fortovet. En løs skive kan derimod godt placeres andre steder i forruden eller i ruden på den fordør, der vender ind mod fortovet. Skiven skal være synlig udefra.

Parkering København har udarbejdet en miniguide med de vigtigste parkeringsregler. Download den her som pdf-fil

Hvor tæt man parkere på et vejkryds?

Færdselsloven siger, at der mindst skal være 10 meter mellem bil og vejkryds. I Københavns Kommune er der mange steder malet små trekanter på kanstenene, der skal hjælpe bilisterne til at måle afstanden. Hvis hjørnet er afrundet, så gælder reglen om 'nærmeste kant' fra det sted, hvor vejene mødes i en skarp vinkel, som der står i færdselsloven.

For cykelstier og fodgængerfeltet er afstanden fem meter.

Kilder: FDM, parkering.dk, Færdselssloven og Parkering København.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden