Flere elever hos køreskolerne er utilfredse med undervisningens indhold, men vil de have pengene retur, opstår der problemer med kørelærerne.
Foto: JESPER STORMLY HANSEN

Flere elever hos køreskolerne er utilfredse med undervisningens indhold, men vil de have pengene retur, opstår der problemer med kørelærerne.

Biler

Køreskoler med slagtilbud har utilfredse elever

Køreskoler vil ikke give fuld refusion, selvom undervisningen halter.

Biler

Man skal tænke sig godt om, før man vælger at tage imod en af de mange lovpakker, som køreskoler over hele landet tilbyder nye elever.

Pakken skal som regel betales forud, og det kan skabe problemer, hvis eleven senere ønsker at annullere aftalen.

Det viser blandt andet forløbet for de mange elever hos Storkøbenhavns Trafikskole, som ønsker at stoppe samarbejdet.

Køreskole lukket

Køreskolen har valgt at lukke efter massiv kritik i blandt andet Frederiksborg Amts Avis over skolens manglende evne til at køre et tilfredsstillende og rettidigt undervisningsforløb.

LÆS ARTIKEL

Men når eleverne forsøger at få sine penge retur, får de tilbudt håndører, da rabatten først skal trækkes fra.

I Dansk Kørelærer-Union ser man ikke noget galt i den praksis.

»Vælger en elev af en eller årsag at stoppe tilbudet, så bør man gøre regnskabet op i forhold til skolens almindelige listepriser, og det er også det, vi anbefaler vores medlemmer«, siger formanden for Dansk Kørelærer-Union, René Arnt til Frederiksborg Amts Avis.

I Forbrugerrådet har man svært ved at følge argumentationen.

»Er man utilfreds med kvaliteten af undervisningen, for eksempel hvis tidsperspektivet rykkes, fordi det er svært at få kontakt med kørelæreren, så kan der være mangler, der berettiger til, at man kan komme ud af aftalen til, hvad der svarer forholdsmæssigt til den aftalte tilbudspris«, siger jurist i Forbrugerrådet Tina Dhanda.

Hun understreger, at man sågar kan kræve at få alle sine penge retur, hvis undervisningen er meget ringe.

Forbrugerrådet opfordrer utilfredse køreskoleelever til at kontakte det for mange ukendte Ankenævn for Køreundervisning. - I yderste konsekvens kan man bruge domstolene, oplyser Tina Dhanda.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce