0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Den nemme udvej: Sådan renser du toilettet i en fart

Lynrens toilettet med opvaskemiddel, hvis svigermor er på vej.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
MOGENS FLINDT
Foto: MOGENS FLINDT

Særtilfælde. Opvaskemiddel kan klare den løbende vedligeholdelse af toilettet, men er det rigtig grelt, skal der citronsyre, eddikesyre eller fælgerens til.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Er gæsterne på trapperne og trænger toilettet til en omgang, skal der i følge husmodereksperterne Julie Skals og Ann-Alicia Thunbo Ilskov ikke mere end et par dråber opvaskemiddel til.

»Jeg har altid en flaske opvaskemiddel klar i skuffen på badeværelset, så jeg lige kan give det en omgang en gang imellem«, fortæller Ann-Alicia Thunbo Ilskov og afslører, at hun har en flaske stående i de fleste rum i hjemmet, så hun altid lige kan fjerne en plet eller rengøre en overflade.

Put et par dråber i kummen og giv toilettet en hurtig skuren med toiletbørsten, lyder tippet fra husmoderen, der dog ved den ugentlige rengøring tyer til helt almindelig toiletrens, når toilettet skal rengøres.

»Og det kan sagtens være den helt billige fra supermarkedet. Den indeholder i princippet præcis det samme som de avancerede, og langt dyrere, midler«.

Eddike til kalk Er toilettet plaget af kalkrande, anbefaler Ann-Alicia Thunbo Ilskov helt almindelig husholdningseddike.

»Put eddiken ned i kummen, efter du har givet den en tur med opvaskemiddel og børste, og fordel det med en svamp rundt i alle kanter«.

LÆS ARTIKEL

Gør man det en gang om ugen, vil kalk og urinrester ikke sætte sig, og toilettet holdes rent, som Julie Skals og Ann-Alicia Thunbo Ilskov altid vil anbefale, at man stræber efter.

Citronsyre går i dybden

Skal toilettet igennem en ordentlig tur, inden man kan nå til en afslappet ugentlig vedligeholdelse, skal der lidt skrappere midler i brug.

»Citronsyre opløst i vand er godt mod rust, kalk og urinrester. Fugt noget toiletpapir eller vat med opløsningen og læg det på de berørte områder. Lad det stå om natten og børst det med toiletbørsten, inden du skyller efter«, råder Ann-Alicia Thunbo Ilskov.

Giv toilettet endnu en tur, hvis der stadig er pletter - eller gå endnu skrappere til værks med eddikesyre efter samme metode.

SE GUIDE

»Er det fuldstændig horribelt skal man have fat i fælgerens, men det er ikke noget, jeg vil anbefale, med mindre alt andet slår fejl«, siger husmoderen.

Fælgerensen fordeles i kummen og står i et døgns tid, mens man jævnligt giver det en tur med børsten.

Uanset hvilken metode man vælger, skal man sørge for at lufte ud og havde handsker på hele tiden.

»Udluftning er regel nummer ét, for det er virkelige kraftige midler, vi har med at gøre«, siger Ann-Alicia Thunbo Ilskov.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter