0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
MOGENS FLINDT
Foto: MOGENS FLINDT

Særtilfælde. Opvaskemiddel kan klare den løbende vedligeholdelse af toilettet, men er det rigtig grelt, skal der citronsyre, eddikesyre eller fælgerens til.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den nemme udvej: Sådan renser du toilettet i en fart

Lynrens toilettet med opvaskemiddel, hvis svigermor er på vej.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Er gæsterne på trapperne og trænger toilettet til en omgang, skal der i følge husmodereksperterne Julie Skals og Ann-Alicia Thunbo Ilskov ikke mere end et par dråber opvaskemiddel til.

»Jeg har altid en flaske opvaskemiddel klar i skuffen på badeværelset, så jeg lige kan give det en omgang en gang imellem«, fortæller Ann-Alicia Thunbo Ilskov og afslører, at hun har en flaske stående i de fleste rum i hjemmet, så hun altid lige kan fjerne en plet eller rengøre en overflade.

Put et par dråber i kummen og giv toilettet en hurtig skuren med toiletbørsten, lyder tippet fra husmoderen, der dog ved den ugentlige rengøring tyer til helt almindelig toiletrens, når toilettet skal rengøres.

»Og det kan sagtens være den helt billige fra supermarkedet. Den indeholder i princippet præcis det samme som de avancerede, og langt dyrere, midler«.

Eddike til kalk Er toilettet plaget af kalkrande, anbefaler Ann-Alicia Thunbo Ilskov helt almindelig husholdningseddike.

»Put eddiken ned i kummen, efter du har givet den en tur med opvaskemiddel og børste, og fordel det med en svamp rundt i alle kanter«.

LÆS ARTIKEL

Gør man det en gang om ugen, vil kalk og urinrester ikke sætte sig, og toilettet holdes rent, som Julie Skals og Ann-Alicia Thunbo Ilskov altid vil anbefale, at man stræber efter.

Citronsyre går i dybden

Skal toilettet igennem en ordentlig tur, inden man kan nå til en afslappet ugentlig vedligeholdelse, skal der lidt skrappere midler i brug.

»Citronsyre opløst i vand er godt mod rust, kalk og urinrester. Fugt noget toiletpapir eller vat med opløsningen og læg det på de berørte områder. Lad det stå om natten og børst det med toiletbørsten, inden du skyller efter«, råder Ann-Alicia Thunbo Ilskov.

Giv toilettet endnu en tur, hvis der stadig er pletter - eller gå endnu skrappere til værks med eddikesyre efter samme metode.

SE GUIDE

»Er det fuldstændig horribelt skal man have fat i fælgerens, men det er ikke noget, jeg vil anbefale, med mindre alt andet slår fejl«, siger husmoderen.

Fælgerensen fordeles i kummen og står i et døgns tid, mens man jævnligt giver det en tur med børsten.

Uanset hvilken metode man vælger, skal man sørge for at lufte ud og havde handsker på hele tiden.

»Udluftning er regel nummer ét, for det er virkelige kraftige midler, vi har med at gøre«, siger Ann-Alicia Thunbo Ilskov.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?