Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
CAMILLA STEPHAN
Foto: CAMILLA STEPHAN
Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

100.000 hjem mangler bad og toilet

Etagevask over køkkenvasken, delelokum på bagtrappen og fællesbade i kælderen er stadig virkelighed for mange danskere.

Hjemmet
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

98.359 husstande mangler et badeværelse i boligen, og i 25.919 hjem er der ikke wc inden for hjemmets fire vægge.

Det viser tal, som Danmarks Statistik har udarbejdet for 24timer.

At så mange boliger stadig er uden bad og toilet er under Danmarks standard, mener Grundejernes Investeringsfond, der arbejder for at få etableret ordentlige badeværelser i flere boliger.

»Ikke godt nok« »Det danske samfund har i mange år satset på ordentlige boligforhold. Alligevel mangler over 100.000 boliger stadig bad eller wc her i 2008. Det er ikke godt nok. Jeg vil ikke gå så langt som til at kalde bad og wc for en menneskeret, men det er noget, de fleste anser for helt nødvendigt i en moderne bolig,« siger Lars Axelsen, direktør i Grundejernes Investeringsfond.

Både unge og ældre ramt
Problemet er størst i ejendomme, der er bygget omkring år 1900. De bebos oftest af unge med lav indkomst, men også en del ældre lever uden et ordentligt badeværelse.

»Det er ældre, der typisk har boet samme sted i mange år og måske ikke har så mange penge. De har vænnet sig til at leve uden bad eller wc indenfor, og tænker: ’Hvad er der i vejen med etagevask?’,« siger Lars Axelsen.

Brusekabiner giver problemer

Mange, der ikke har et bad, sætter i stedet en bruseniche op i soveværelset eller i køkkenet. Vanddampen kan dog give alvorlige problemer med indeklimaet, advarer bygningsingeniør Susie Frederiksen fra boligejernes Videnscenter Bolius.

»Det kan både føre til skimmelsvamp og generel dårlig luft i boligen, der kan gå ud over helbredet. Derfor er det problematisk,« siger hun til 24timer.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden