0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Test: Fuldstændig sublim blender knuser konkurrenterne

En drømmemaskine til 1.900 kroner klarer både de skoldhede og de iskolde udfordringer i Tjeks test af 10 blendere.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
RUNE PEDERSEN
Foto: RUNE PEDERSEN
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Har du brug for en blender, der kan lave en omgang suppe eller et par smoothies, er der frit valg på alle hylder – også de billige.

Skal køkkenmaskinen også kunne klare opgaver som pestofremstilling og knusning af is uden bøvl, skrues der hurtigt ned for valgmulighederne og op for maskinernes pris og vægt.

Sådan opsummerer kok og faglærer Christian Fentz fra Hotel- og Restaurantskolen i København testen af 10 blendere til priser fra 299 til 2.300 kroner.



Ikke mindst isknusningen overbeviser. Helt uden tegn på anstrengelse eller ufrivillige pauser undervejs forvandler KitchenAid-maskinen de kolde klumper til den fineste slud.

Så godt går det ikke for -blenderen, der ellers imponerer dommerne med flot motorkraft og effektiv fremstilling af en vellykket omgang pesto og suppe. Men isen fryser fast om kniven, og det trækker ned i den samlede bedømmelse.

Omrøring og rystetur
Pestofremstilling sladrer i høj grad om en blenders formåen. Her fylder dommerne hvert blenderglas med basilikum, spinat, parmesan, pinjekerner og olie og undersøger, om blenderne kan trække råvarerne ned til og rundt om kniven. Mange af maskinerne går i stå midt i opgaven og skal have en hjælpende omrøring eller et lille rystetur for at komme i gang igen.

»Hvis man ikke bruger sin blender så tit, er det måske o.k. og overkommeligt at skulle gribe ind flere gange undervejs, hvis ellers det færdige resultat bliver tilfredsstillende. Men bruger man maskinen hyppigt, er det en plage«, fastslår Christian Fentz.

Motorkraften har naturligvis stor indflydelse på, hvad en blender kan klare, men også designet er afgørende, mener dommerne.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce