En ny kødefterligning må ifølge slagterforening ikke markedsføres sammen med kød.

En ny kødefterligning må ifølge slagterforening ikke markedsføres sammen med kød.

Forbrug

Slagterne protesterer: Bilka bruger ufine metoder, når de markedsfører plantebøffer som kød

Det er misvisende, at Netto, Bilka og Føtex vil sælge nyt planteprodukt sammen med oksefars og pølser, mener FødevareDanmark. Dansk Supermarked stoler på, at kunderne kan regne forskellen ud.

Forbrug
FOR ABONNENTER

Supermarkedernes kølediske til kød skal ikke huse Naturli's nye plantebaserede fars, bare for at den veganske søstervare kan sole sig i kødprodukternes popularitet.

Det mener Kasper Jakobsen, der er direktør for Randers Kød Engros ApS og formand for SMV Fødevarer, FødevareDanmark, som repræsenterer blandt andre danske slagtermestre.

»Du sælger det som en anden vare. Hvis du lægger den ned i disken ved siden af kødet, så er formålet, at folk skal tage varen, når de kommer der. Der er oven i købet et billede af en ko på«, siger Kasper Jakobsen.

Tidligere på ugen skrev Politiken om det plantebaserede produkt, der som hakket oksekød er pakket i en plastbakke, hvor det ligger i fine røde strimler. Det kan bruges i samme retter som kødfars, men består af soja- og hvedeprotein, kokosolie, mandler, tomat og svampe.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce