0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Indgrebet mod forældrekøb kan presse priserne på lejligheder ned

Det er slut med den store skatterabat til forældre, som køber ejerlejligheder til deres børn. Attraktiv ordning bliver afskaffet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Det er slut med at forældrekøbe lejligheder efter virksomhedsordningen.

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Isoleret set vil indgrebet mod forældrekøb sende priserne på især de mindre lejligheder i København og de andre universitetsbyer nedad.

Med aftalen om finansloven bliver den såkaldte virksomhedsordning, der bliver brugt ved mange forældrekøb af lejlighed, nemlig afskaffet.

»Det er attraktivt at blive beskattet efter virksomhedsordningen. Derfor vælger mange forældre modellen til deres forældrekøb«, siger Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom hos Nordea.

Boligøkonomen vurderer, at afskaffelsen af ordningen vil få nogle forældre til at trække sig fra markedet, mens andre, der allerede har et forældrekøb, nok vil overveje, om lejligheden nu skal sælges, inden de nye regler træder i kraft i 2021. Det kan påvirke priserne på ejerlejligheder, der det seneste år har bevæget sig sidelæns.

Der findes ingen officiel statistik over antallet af forældrekøbte lejligheder, men branchevurderinger går på, at mellem hver fjerde og hver tredje af de mindre lejligheder er forældrekøb.

»Der var fuld fart på forældrekøbene fra 2014 til 2018, men det seneste år er det klinget lidt af, efter at priserne er kommet højt op«, siger Lise Nytoft Bergmann og uddyber:

»Afskaffelsen af virksomhedsordningen gør det dyrere at investere i et forældrekøb og vil isoleret set presse priserne på de mindre lejligheder ned, men der er en stribe andre faktorer, som spiller ind på priserne på ejerligheder, for eksempel udviklingen i lønningerne og frygten for arbejdsløshed hos køberne«.