0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Minister: Man kan ikke bare fraskrive sig ansvaret og benytte en anden virksomhed som stråmand

Arbejdstilsynet skal i højere grad sikre, at chauffører, der leverer dagligvarer, har ordentlige forhold.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Studiefoto.

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Den reelle arbejdsgiver kan ikke fraskrive sig ansvaret ved at bruge en anden virksomhed som stråmand.

Sådan lyder det fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard på et samråd, han er indkaldt til efter Politiken den seneste måned har afdækket arbejdsforholdene for chauffører og lagermedarbejdere hos onlinesupermarkedet Nemlig.com.

På samrådet understreger beskæftigelsesministeren, at han ikke vil gå ind i den konkrete sag, men udtaler sig generelt.

»Ansvaret for chaufførernes arbejdsmiljø ligger hos den, der efter en konkret vurdering af de faktiske forhold er arbejdsgiver efter arbejdsmiljølovens regler, siger ministeren.

Politiken har den seneste måned kunnet berette om 15-timers-arbejdsdage for ansatte, måneders arbejde uden fridage og ruter, hvor det er noget nær umuligt at overholde tidsfrister.

9-14 sekunder til at pakke varer

Lagermedarbejderne i koncernen har mellem 9 og 14 sekunder til at hente og pakke hver varer, ligesom det er beskrevet, at selskabet overvåger og fyrer ansatte, der ikke arbejder hurtigt nok. Og det bekymrer ministeren.

»Jeg vil ikke lægge skjul på, at de historier, der lægges frem i medierne, er bekymrende«, siger Peter Hummelgaard og uddyber:

»Jeg har som minister ikke mulighed for at gå ind i de konkrete sager og forholde mig til, hvad der er rigtigt eller forkert i skildringen af de faktuelle forhold, som lægges frem«.

»Jeg har dog noteret mig, at Nemlig.com og de relevante arbejdsmarkedsparter mødes og taler forholdene igennem. Det er rigtig positivt, siger Hummelgaard.

Ministeren siger blandt andet, at han har bedt Arbejdstilsynet om at øge indsatsen i forhold til bud- og kurertjenester.

»Jeg har bedt Arbejdstilsynet om, at de på kommende vejgodsaktionsdage i 2021 vil lægge større vægt på at opsøge bud- og kurertjenester«, siger Hummelgaard.

Nemlig.com har flere gange gentaget, at onlinesupermarkedet ikke har ansvaret for chaufførerne, da de er ansat af en underleverandør.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere