Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PR - Kähler/Imerco
Foto: PR - Kähler/Imerco
Indkøb
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Købere sælger hypede Kähler-vaser videre til overpris

Sælgere vil have op imod 2.000 kroner for vasen, der kostede 349 hos Imerco.

Indkøb
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I øjeblikket er der run på den særlige jubilæumsvase fra Kähler, som tusindvis af kunder forgæves forsøgte at købe på Imercos hjemmeside, fordi siden gik ned på grund af det store pres fra 16.000 kunder, der på samme tid forsøgte at lægge vasen - eller vaserne i indkøbskurven på siden.

Og noget tyder på, at de kunder, der har sikret sig op til de tre, som var begrænsningen på Imercos side, nu forsøger at sælge vaserne videre på blandt andet Trendsales.dk og Den Blå Avis, hvor flere er sat til salg for både 1.500 og 2.000 kroner. Vasen på tilbud hos Imerco kostede 349 kroner.

LÆS ARTIKEL

Og de sælgere, der sætter prisen til en krone og indikerer, at kunderne skal byde på vaserne, har i øjeblikket fået tilbud på op til 1.100 kroner. For en blomstervase med messingfarvede striber.

Enkelte har dog sat den til salg for indkøbsprisen eller meget tæt på, men kigger man nærmere efter, er der også her tale om sælgere, der kun vil sælge for højeste bud.

Handelen er ret livlig, og nye bud kommer ind hele tiden samtidig med, at flere sætter vaser til salg. Der er vel omkring 50 jubilæumsvaser til salg alene på DBA her tirsdag middag.

LÆS HISTORIEN BAG

Hos isenkræmmerkæden Imerco fortæller marketing- og kommunikationschef Lotte Wøldiche Præstgaard, at hendes bud på, hvorfor kunderne i den grad går amok over en jubilæumsvase er en kombination af flere ting.

»Kähler har arbejdet meget med deres brand. Og striberne - især de metalliske - rammer noget i den aktuelle indretningsmode. Desuden har de sat vasen til salg i et begrænset antal, og det har vi set før, at det kan have en stor effekt. Og så må man sige, at Kähler virkelig har formået at brande sig godt lige i denne situation«, siger Lotte Wøldiche Præstgaard.

Hun fortæller, at Imerco godt vidste, at vasen havde været til salg i flere andre butikker og var udsolgt der, og at Imerco tilfældigvis var den sidste kæde, der solgte vasen.

»Så vi havde forventet en storm på hjemmesiden, men vi fik en orkan. 16.000 kunder, der forsøgte at købe vasen på en gang, var ikke til at forudse«, siger hun.

Hun tilføjer, at Imerco i alt havde 400 vaser til salg, og at begrænsningen på tre styk per kunde blev besluttet for meget længe siden, da tilbudsavisen skulle produceres og før, nogen havde forestillet sig, hvordan kunderne ville reagere.

Forresten er der måske en nemmere og billigere vej til den hypede vase.

På kontoret på designvirksomheden Stilleben på Niels Hemmingsgade 3 i København står firmaets sidste eksemplar af jubilæumsvasen.

Stilleben har designet vasen for Kähler, og nu vil firmaet trække lod blandt dem, der kommer tættest på det årstal, vasen første gang blev lanceret.

Find firmaet på Facebook.

Der er udsolgt

Hos stormagasinet Salling i Aarhus, som også har haft vasen til salg, indledes telefonsvareren normalt med de sædvanlige oplysninger om åbningstid og senere en række af valgmuligheder, hvor man kan komme igennem til forskellige afdelinger.

I dag lyder den allerførste oplysning nu på telefonsvareren:

»Velkommen til Salling. Drejer dit opkald sig om Kählers jubilæumsvase, kan vi oplyse, at den er udsolgt«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden