Det er ikke tilfældigt, hvad der ryger i indkøbsnettet, når en havbiolog fra Greenpeace er hos fiskehandleren. De fisk Hanne Lyng Vinther serverer for sin familie skal være fanget eller opdrættet miljømæssigt bæredygtigt, indeholde så lidt medicin- og giftrester som muligt, og samtidigt være rige på de sunde omega 3-fedtsyrer.
Næsten halvdelen af de fisk, der bliver solg i verden kommer fra hav- og dambrug, hvor fisk, ål og muslinger opdrættes i forskellige former for bassiner. Betydningen for næringsindholdet er ikke entydig, men Hanne Lyng Vinther vælger opdrætsfiskene fra for en sikkerheds skyld.
Her får du hendes gode råd til, hvordan du vælger den sundeste fisk i disken:
Derudover kan du se efter det blå MSC-mærke, der er en garanti for bæredygtigt fangede fisk og skaldyr fanget i det fri.
Det grønne ASC-mærke er ikke så udbredt endnu, men er et tilsvarende pejlemærke for bæredygtigt fiskeopdræt.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind