0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sådan vælger du den sundeste fisk

Gå efter de små og fede, lyder rådet fra havbiologen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
JACOB EHRBAHN
Foto: JACOB EHRBAHN

Stegt. Vil du grille en sund fisk uden medicinrester? Havbiolog i GreenPeace, Hanne Lyng Vinther, giver fire god råd til sunde fiskevalg.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er ikke tilfældigt, hvad der ryger i indkøbsnettet, når en havbiolog fra Greenpeace er hos fiskehandleren. De fisk Hanne Lyng Vinther serverer for sin familie skal være fanget eller opdrættet miljømæssigt bæredygtigt, indeholde så lidt medicin- og giftrester som muligt, og samtidigt være rige på de sunde omega 3-fedtsyrer.

Næsten halvdelen af de fisk, der bliver solg i verden kommer fra hav- og dambrug, hvor fisk, ål og muslinger opdrættes i forskellige former for bassiner. Betydningen for næringsindholdet er ikke entydig, men Hanne Lyng Vinther vælger opdrætsfiskene fra for en sikkerheds skyld.

Her får du hendes gode råd til, hvordan du vælger den sundeste fisk i disken:

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter