Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Glade ænder i frit løb. Sådan nogle skal vi helst spise til jul, anbefaler Dyrenes Beskyttelse.
Foto: LARS HANSEN

Glade ænder i frit løb. Sådan nogle skal vi helst spise til jul, anbefaler Dyrenes Beskyttelse.

Jul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dyrenes Beskyttelse: Spis glad and til jul

God julemad har haft det godt. Dyrenes Beskyttelse anbefaler, at man sætter kød fra økologisk- og frilandsopdrættede dyr på julebordet

Jul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis juleanden skal give en god smag i munden, så er det en god ide at købe en dansk and. Allerhelst en frilands- eller økologisk and.

De har nemlig god plads og kan komme ud under åben himmel. Og så tages der i højere grad hensyn til ændernes naturlige behov, mener Dyrenes Beskyttelse.

Blandt andet har økologiske ænder mulighed for at tage sig en dukkert, mens den konventionelle and kun kan skylle næbbet i en drikkeautomat.

Svært at få dansk øko-and Det kan imidlertid være svært at få fat i en frilands- eller økologisk and, fordi den danske produktion er forholdsvis lille.

Hvis det er umuligt at få fat i en økologisk and, så må alternativet være en dansk and. De danske ænder har generelt bedre forhold end mange af de ænder, som produceres i udlandet.

Som forbruger kan du ikke vide, hvordan en konventionel udenlandsk and er opdrættet. Den kan have gået på spalter uden strøelse eller have været brugt i produktionen af foie gras, som nu er forbudt i Danmark.

For at kunne vide sig sikker på de forskellige ænders kår, kræver det en fælles europæisk mærkeordning. Så længe vi ikke har en ordentlig mærkning, opfordrer Dyrenes Beskyttelse forbrugerne til at købe en dansk juleand.

Gåsen kan komme fra Sejerø

Hvis julemenuen følger traditionen fra bogen "Peters Jul" skal der serveres gås juleaften.

Her anbefaler Dyrenes Beskyttelse for eksempel gæs fra Horsekær på Sejerø. Da der ikke er ræve på Sejerø, kan gæssene gå frit omkring og leve et helt naturligt liv - tilsat økologisk foder.

Er man til flæskesteg, så anbefaler Dyrenes Beskyttelse økologiske eller frilandsgrise, for på den måde er man sikker på at spise kød fra dyr, som har haft et godt liv. Det giver den bedste smag i munden. Også i længden.

tjek@pol.dk

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden