Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Brydning i boble. Med bumberball kan store og småt legebørn lave brydekampe for sjov. Man placerer sig inde i den oppustelige boble og spænder sig fast med et par skulderremme. Bumberball kan også pifte en fodboldkamp op, når spillerne kan skubbe og mase hinanden. Brug den i haven eller parken og skab en sjov og ukontrolleret leg, hvor man altid lander blødt. Bumberball, 1.999 kroner per styk ved køb af to hos www coolstuff.dk

Jul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gaveguide: Her er 8 gode bud til legebarnet

Der er masser af nyheder, som byder på action, fordybelse og kreativitet, til legebørn i alle aldre.

Jul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Print prototyper

Det teknikinteresserede legebarn vil helt sikkert synes, at en 3D-printer er sjov at nørkle med. Printeren er brugervenlig og logisk indrettet, så den også kan bruges af børn. 3D-printeren kan bruges til at lave selvopfundne prototyper og design, der bliver printet ud på byggeplade-materiale.

Da Vinci Junior Printer, 3.499 kroner hos www.wupti.com

Rock og rul

Heelys rullesko er blevet yderst populære blandt børn. De er en kombination af en gummisko og en rulleskøjte, så man skiftevis kan gå og rulle. Heelys kan også bruges som helt almindelige gummisko ved at afmontere hjulene. Rulleskoene fås i mange forskellige farver og passer børn i 4-12-års alderen.

Heelys Fresh, 549 kroner hos www.toysrus.dk

Brydning i boble

Med bumberball kan store og småt legebørn lave brydekampe for sjov. Man placerer sig inde i den oppustelige boble og spænder sig fast med et par skulderremme. Bumberball kan også pifte en fodboldkamp op, når spillerne kan skubbe og mase hinanden. Brug den i haven eller parken og skab en sjov og ukontrolleret leg, hvor man altid lander blødt.

Bumberball, 1.999 kroner per styk ved køb af to hos www.coolstuff.dk

Hybrid transport

Du har måske set folk drøne rundt på disse hybrider mellem skateboards og segways i gadebilledet. Det såkaldte segboard kører via gyroteknologi og er udstyret med en fintfølende fodcensorer, der registrerer, hvilken vej man vil køre. Det kan køre op til 10 km i timen og vejer 10 kg, så det er nemt at tage med under armen. På en opladning kan segboardet køre op til 15 km.

Segboard rød, 3.395 kroner hos www.sygtsejt.dk

Årets familiespil

Guldbrikken, der uddeler priser til årets bedste spil i Danmark, har kåret spillet Splendor til ’årets familiespil’. Og hvorfor ikke give familiens legebørn muligheden for at spille sammen og konkurrere. Brætspillet foregår i Renæssancen, hvor spillerne skal handle med diamanter. Der kan være 2-4 spillere fra 10-års alderen, og et spil tager typisk en halv time.

Splendor, 240 kroner hos www.hyggeonkel.dk

Fed fordybelse

Store som små kan have glæde af et mega-puslespil, hvor der er garanteret mange timers arbejde, koncentration og fordybelse. African Jungle fra legetøjsfirmaet Educa er et puslespil med billeder af afrikanske dyr og natur. Sættet består af 2000 brikker i alt, så der er masser af underholdning til juledagene.

Educa African Jungle, 230 kroner hos www.arnoldbusck.dk

Producer perlearmbånd

Til det kreative legebarn kan væverammen fra Legeakadamiet være en oplagt gave. På væven kan der produceres flotte perlearmbånd. Væven leveres uden perler, der dog kan købes separat. Væverammen er nem at bruge, og man lærer hurtigt teknikken, så der kan laves armbånd i lange baner. Legeakademiet anbefaler væven til børn fra 6 år og opefter.

Legeakademiet væveramme, 99 kroner hos www.legeakademiet.dk

Leg uden legetøj

Det er ikke altid nødvendigt med materielle ting til at starte en leg. ’Politikens store legebog’ giver masser af idéer til lege indendørs og udendørs, til fysiske og kreative lege, til stille og vilde lege, lege sammen med andre og med sig selv. Det kræver ikke nogen specielle materialer at komme i gang med legene andet en dem, der allerede findes i hjemmet.

Politikens stor legebog, 200 kroner hos www.arnoldbusck.dk

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden