Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Pionerer. Politiken har fulgt Thomas Møller Lassen og Rasmus Holm på vejen til at blive det første danske homopar, der adopterede.
Foto: Miriam Dalsgaard

Pionerer. Politiken har fulgt Thomas Møller Lassen og Rasmus Holm på vejen til at blive det første danske homopar, der adopterede.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Første danske homopar adopterer fra udlandet

Siden 2010 har loven givet bøsser og lesbiske mulighed for at adoptere udenlandske børn, men først nu sker det i praksis.

Familieliv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som det første homoseksuelle par i Danmark er det lykkedes Rasmus Holm og Thomas Møller Lassen at adoptere et barn fra udlandet. For nylig vendte de hjem fra Sydafrika med deres knap 9 måneder gamle datter, Le.

Det har ifølge dansk lov været muligt for bøsser og lesbiske at adoptere på lige fod med heteroseksuelle siden 2010. Størstedelen af de børn, der adopteres af danske forældre, er udenlandske børn, men på grund af afgiverlandenes skepsis over for homoseksuelle har de reelt været afskåret fra den mulighed.

I Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transkønnede (LGBT) er forperson Søren Laursen glad og »i dén grad positivt overrasket« over nyheden. Hidtil har foreningen betragtet adoption som »ørkesløst« for bøsser og lesbiske.

»Tidligere har vi støttet os til meldingen om, at det er så godt som umuligt for homoseksuelle at adoptere. Men det her viser, at vi har været forkert på den, og der er bestemt grund til at male med en lidt mere kulørt pensel«, siger Søren Laursen.

Lov har to led

Kursskiftet i LGBT glæder de aarhusianske adoptionspionerer og nybagte forældre.

»Jeg synes, man skylder at fortælle de bøsser og lesbiske, som er derude og gerne vil adoptere, at det faktisk kan lade sig gøre«, siger Rasmus Holm.

Simon Emil Ammitzbøll (LA) stod i 2009 bag lovforslaget om at gøre adoption lovligt for bøsser og lesbiske. Han glæder sig over, at loven nu viser sit værd i praksis.

»For mig har der hele tiden været to led i loven, dels, at vi rent formelt skulle sikre ligestilling for homoseksuelle, dels, at det i virkeligheden kan lade sig gøre at adoptere«, siger han.

Færre adoptioner

Den banebrydende adoption sker på et tidspunkt, hvor antallet af internationale adoptioner ellers er for nedadgående. I 2010 kom 419 udenlandske adoptivbørn til Danmark, mens tallet sidste år var blot 176, viser tal fra Adoptionsnævnet.

Socialminister Manu Sareen (R) betegner det som »fantastisk, at det endelig lykkes for et af de par, der så brændende har ønsket sig et barn, at blive fædre«.

»Og selvfølgelig håber jeg på, at flere par får lov til at opleve den store glæde, det er at blive forældre og kunne give barnet et godt liv«, lyder det fra ministeren.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden