Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Kimmie Stets, 20 år: »Engang røg jeg en hel pakke om dagen, men nu har jeg skåret det ned til fem smøger dagligt, fordi jeg fik sådan en grim hoste. Jeg vil gerne stoppe på et tidspunkt, men det er ikke vigtigt for mig lige nu«.
»Hvis jeg blev gravid, ville jeg helt sikkert stoppe, men ellers ved jeg ikke rigtig, hvad der kunne få mig til det. Jo, prisen! Hvis den steg 10 kroner, ville jeg stoppe. Jeg gider ikke betale så meget for en dårlig vane. Hvis jeg fik et arbejde, hvor det var no-go at ryge, ville jeg nok også stoppe. Så bliver det bare for besværligt«.

Kimmie Stets, 20 år: »Engang røg jeg en hel pakke om dagen, men nu har jeg skåret det ned til fem smøger dagligt, fordi jeg fik sådan en grim hoste. Jeg vil gerne stoppe på et tidspunkt, men det er ikke vigtigt for mig lige nu«. »Hvis jeg blev gravid, ville jeg helt sikkert stoppe, men ellers ved jeg ikke rigtig, hvad der kunne få mig til det. Jo, prisen! Hvis den steg 10 kroner, ville jeg stoppe. Jeg gider ikke betale så meget for en dårlig vane. Hvis jeg fik et arbejde, hvor det var no-go at ryge, ville jeg nok også stoppe. Så bliver det bare for besværligt«.

Sundhed

Faldet i andelen af rygere er gået i stå: Kimmie ved, hvad der vil virke, og eksperterne giver hende ret

Faldet i andelen af rygere er gået helt i stå. Målet er, at under 5 procent skal ryge i 2030, men i dag ryger 22 procent. Kun lovgivning kan knække kurven, mener eksperter, men ministeren tror på kulturændring, ikke på forbud.

Sundhed
FOR ABONNENTER

I 2030 skal mindre end 5 procent af voksne danskere være rygere. Sådan lyder visionen i initiativet ’Røgfri fremtid’, som regeringen i samarbejde med blandt andet flere interesseorganisationer og kommuner står bag.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce