0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Helene og Lisbeth fik nej til højere løn og sagde op: To sygeplejersker kan skaffe lønfest på sygehusene

To sygeplejersker fik presset en markant højere løn igennem, efter de skiftede Aarhus ud med Trondheim og blev hentet retur. Det sætter sundhedsministeren i alvorligt dilemma.

Privatfoto
Foto: Privatfoto

Lisbeth Østergaard og Helene Frøkjær er i dag anæstesisygeplejersker i Norge. De forlod Aarhus Universitetshospital, fordi de ikke kunne få et større kvalifikationstillæg. Men til efteråret vender de hjem, fordi hospitalet ikke kan undvære dem. Til højere lønninger.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Helene Frøkjær og Lisbeth Østergaard er to erfarne og dermed eftertragtede anæstesisygeplejersker, der elskede at stå ved operationslejerne på Aarhus Universitetshospital. Men de elskede ikke deres løn.

De to sagde derfor op, da de fik nej til et højere kvalifikationstillæg. For uden et højere tillæg ville de lønmæssigt sakke efter mindre erfarne kolleger på grund af en speciel lønmodel, de blandt andet har i Aarhus. Det ville de to kvinder ikke finde sig i.

I dag arbejder de 1.000 kilometer fra Aarhus på hospitalet i Trondheim i Norge.

Men når hver 10. af de omkring 200 stillinger som anæstesisygeplejersker står ledige på Aarhus Universitetshospital, havde hospitalet svært ved at miste to kompetente medarbejdere.

De vender derfor til efteråret tilbage til Aarhus Universitetshospital og får henholdsvis 10.000 og 14.000 kroner ekstra om året. De får også bedre arbejdsvilkår, så de eksempelvis nu må bruge afspadsering og ikke ferie, så de tre uger om året kan rejse til Norge som vikarer og tjene en særdeles god sjat oven i lønstigningerne.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts