0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Læger sætter denne plakat på fordøren: Har du mistanke om corona, så gå hjem og ring i stedet

Praktiserende læger er nu i gang med at sætte plakater op på fordøren, der advarer potentielt coronasmittede mod at gå til konsultation og i stedet opfordrer til at gå hjem og ringe i stedet.

Sundhed

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Opdateret torsdag 27. februar kl. 7. Coronavirus er nu kommet til Danmark, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Coronavirusset er endnu ikke kommet til Danmark. Men virusset med det officielle navn covid-19 kommer nærmere, og flere og flere foranstaltninger bliver nu lavet af landets sundhedsmyndigheder.

De praktiserende lægers fagvidenskabelige selskab, Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM), har nu lavet en plakat med et stop-skilt, som de opfordrer praktiserende læger til at sætte op på døren til deres konsultationer. ​

På plakaten står der, at hvis man har feber og hoste, synkesmerter eller vejrtrækningsbesvær, og man i løbet af de sidste 14 dage har befundet sig i en af risikozonerne, som nu tæller Norditalien, Kina, Singapore, Hongkong, Japan, Sydkorea og Iran, så skal man ikke gå ind i klinikken, men i stedet ringe til lægehuset.

Formand for DSAM, Anders Beich, siger, at skiltene er særligt vigtige i de praksisser, der kører med åbne konsultationer, hvor patienterne ikke bestiller en tid gennem telefonen eller nettet.

»Der er altid nogen, der synes, det er nemmere at gå hen til lægen end at ringe først. Der er nogle, som har været i områder, hvor de kan være smittet og har forkølelses- eller luftvejsymptomer, som gør, at vi skal interviewe dem for at finde ud af, om de har været udsat for reel smitterisiko, inden vi finder ud af, hvad der skal ske med dem. De skal ikke bare troppe op og være en potentiel smittekilde hos os«, siger Anders Beich.