Verdensberømt dansk professor:
»Det, Danmark gør lige nu, er en isolationsstrategi med et naivt håb om, at virus forsvinder og aldrig kommer igen«
Alvorlige sygdomsforløb skabes i hjem, hvor syge er alt for mange alt for tæt. Den viden har gjort Peter Aaby verdensberømt. Og han forstår ikke, at den viden ikke bruges under coronaepidemien, hvor syge ligger hjemme.
Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Politikens Sarah Skarum skriver om mad, relationer, tendenser, eksistens og livet på den anden side af de 40 (som faktisk er ret sjovt!).
Udsendes hver fredag.Du er nu tilmeldt Fredagsbrevet
Hvorfor døde den unge kinesiske læge i Wuhan? Hvorfor er mange af de døde i Stockholm af somalisk herkomst? Hvorfor døde fire efter en familiefrokost i USA? Hvorfor blev otte ud af ti i Kina smittet af en nær relation – og ikke uden for hjemmet?
»Jeg kender ikke de præcise svar, men jeg ved fra årtiers forskning i smitsomme sygdomme, fra solid forskning og fra lærebøgerne, at intensiv smitte i hjemmet giver langt mere alvorlig sygdom end den smitte, du får sporadisk ude i samfundet«, siger Peter Aaby.
Han er oprindelig antropolog, men har en doktorgrad i medicin og er professor emeritus i medicin. Peter Aaby har hele sit liv forsket i smitsomme sygdomme og vacciner, primært i og fra det vestafrikanske land Guinea-Bissau, samt i danske registerstudier.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Du er der næsten
Du behøver ikke et abonnement for at læse artiklen. Det eneste, du skal gøre, er at oprette en profil, og så kan du læse videre.