Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Corona­virus

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Helene Probst siger ligesom direktør Søren Brostrøm, at Sundhedsstyrelsen forsat vil lave sin egen vurdering af WHO's anbefalinger.

Sundhedsstyrelsen vil selv vurdere WHO-anbefaling

WHO advarer om, at Danmark vil være lukket i flere måneder, hvis man ikke tester langt flere for corona.

Sundhed

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Sundhedsstyrelsen undlader fortsat at svare entydigt ja til, om den er enig i Verdenssundhedsorganisationen, WHO's, anbefaling om at teste flere for coronavirus i Danmark.

Det står klart under et pressemøde onsdag eftermiddag.

» Vi kigger på det. Men man skal tage nogle forbehold for WHO's anbefalinger, som er meget rammesættende. Det er vigtigt at understrege, at sundhedssystemet er forskellige i forskellige lande«, siger Helene Probst, der er centerchef for Planlægning i Sundhedsstyrelsen.

Berlingske har beskrevet, at WHO mener, at Danmark vil være lukket i mange måneder, hvis der ikke skiftes strategi til en, hvor man tester folk med symptomer mere aggressivt.

Desuden skal man opspore folk, der er smittede eller har haft kontakt til smittede, og sætte dem i karantæne.

Helene Probst siger ligesom direktør Søren Brostrøm, at Sundhedsstyrelsen forsat vil lave sin egen vurdering af WHO's anbefalinger.

Den seneste tid er kritikken af Sundhedsstyrelsen taget til, fordi de danske sundhedsmyndigheder ikke har fulgt WHO's anbefalinger om at teste langt flere.

»Det, man kan gøre i forhold til den danske befolkning, som er højt uddannet, er ikke nødvendigvis det samme, man kan gøre i andre lande, hvor befolkningen måske har sværere ved at forstå den kommunikation, der kommer fra sundhedsmyndigheder«, siger Hele Probst.

Heunicke vil have flere tests

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) sagde søndag, at Danmark fremover skal teste langt flere. Men Sundhedsstyrelsen har ikke ændret strategi i sine retningslinjer, og Danmark er i mangel af testkit til at teste folk.

Der er et udbredt ønske også fra lægefaglig hold at teste flere, særligt sundhedspersonale.

Ifølge strategien vil man teste personer med moderate til svære symptomer efter klinisk vurdering, kritisk sundhedspersonale med symptomer samt nyfødte børn og gravide med mistanke om coronasmitte.

ritzau

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden