0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Analyse: Glem alt om at få dit normale liv tilbage efter påske

Intet bliver normalt efter påske, epidemien fortsætter i måneder, og vores samfund vil fortsat være voldsomt reguleret i lang tid. Det skal statsministeren forklare danskerne.

Mads Nissen
Foto: Mads Nissen
Sundhed

Ordet ’sync’ stammer fra det engelske ’synchronization’, altså ’synkronisering’ og betyder ifølge den danske ordbog at ’være i overensstemmelse med’. Her kort før statsminister Mette Frederiksen (S) løfter sløret for den langsomme, kontrollerede og gradvise genåbning af vores samfund efter påske, er ordet helt centralt. For hvis der er noget, som den danske regeringstop og de danske sundhedsmyndigheder ikke har været i coronakrisen, så er det netop i ’sync’.​​

I de første mange, lange uger var der bag kulisserne flere dramatiske sammenstød mellem særligt Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, og statsministeren samt hendes sundhedsminister. Nedlukning af alle skoler og de danske grænser var ikke instrumenter fra den nu så famøse værktøjskasse til epidemihåndtering, som, sundhedsmyndighederne mente, var fornuftige mod den coronavirus, der havde spredt sig i vores samfund, efter at skituristerne havde fløjet og kørt den hjem i februar.

Regeringstoppen var skræmt over de skrækscenarier, der dag for dag blev tydeligere, først i Norditalien og siden i Spanien. Statsministeren ville for alt i verden undgå italienske tilstande og trak tidligt og hårdt i håndbremsen samt lukkede landet ned på sin tale til nationen 11. marts.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts