0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

80 nye smittetilfælde i Danmark - én mere er indlagt

Der er registreret et nyt coronarelateret dødsfald. Dermed er i alt 623 nu døde med virussen i Danmark.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann
Sundhed

Det seneste døgn er der registreret 80 nye tilfælde med coronasmitte i Danmark, oplyser Statens Serum Institut (SSI) i sin daglige opgørelse.

Sammenlignet med resten af august er de 80 nye smittetilfælde i den lave ende målt på daglig basis. Kun fire andre dage i måneden har haft færre tilfælde målt på en dag.

Den seneste opgørelse fra SSI viser, at antallet af indlagte på sygehusene er steget med én til 20. Af de 20 indlagte er tre på intensivafdeling. Heraf har to af dem brug for hjælp fra respirator.

Ifølge professor og overlæge på Aalborg Universitetshospital Henrik Nielsen ser udviklingen »fortsat meget rolig ud«. Det begrunder han med de seneste tal for sygehusdelen.

»Det, der måske er det mest påfaldende, er, at der er en del nye smittede dag for dag og har været det i de sidste par uger, som af en eller anden grund ikke rigtig afspejler sig i antallet af de indlagte«, siger Henrik Nielsen.

Ifølge ham kan en årsag være, at den patientkreds, der er blevet smittet her i sommer, er anderledes end patientkredsen fra foråret, hvor der var en del flere indlagte.

»Vi ved jo, at børn og unge bliver mindre syge af infektion med coronavirus. Så jeg vil tænke, at det er en væsentlig del af forklaringen«, siger Henrik Nielsen.

Foreløbigt toppede antallet af indlagte 1. april, hvor 535 patienter var indlagt på landets sygehuse med coronavirus. Antallet af coronarelaterede dødsfald er det seneste døgn steget med én. Derved er der siden midten af marts registreret i alt 623 coronarelaterede dødsfald i Danmark.

Hen over det seneste døgn er yderligere 18.735 personer blevet testet for coronavirus. På den måde er i alt 1.565.709 personer nu blevet testet, siden den første person i Danmark blev testet positiv for virusset i slutningen af februar. Der er blevet taget 2.211.377 test.

ritzau

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere