0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Styrelse anbefaler øget brug af mundbind hos lægen eller på sygehuset

Fremover rådes alle til at bære mundbind hos lægen og på sygehuset, når tæt kontakt ikke kan undgås.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Arkivfoto.

Sundhed

Når man skal til lægen eller på sygehuset, er det fremover Sundhedsstyrelsens anbefaling, at man har et mundbind med.

Styrelsen skærper mandag morgen sine anbefalinger. Rådet lyder nu, at både borgere og sundhedspersonale bør tage et mundbind på, når det ikke er muligt at holde afstand.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en meddelelse.

»Vi anbefaler nu som en ekstra forsigtighed, at personale, patienter og borgere bærer maske og mundbind i behandlings- og plejesituationer for eksempel på sygehus, plejehjem og ved egen læge, når det ikke er muligt at holde afstand«, siger vicedirektør for Sundhedsstyrelsen Helene Probst i meddelelsen.

»Det betyder ikke, at alle skal bære maske hele tiden. Men i de situationer, hvor man skal helt tæt på hinanden, kan det give en ekstra beskyttelse og forhindre eventuel smittespredning«.

»Hvis du skal til lægen eller på sygehuset og skal undersøges, så tag et mundbind med«.

Mundbindet skal på ved tæt kontakt, uanset om der er mistanke om coronasmitte eller ej, skriver styrelsen.

En meters afstand

En passende afstand defineres som minimum en meter. For personer med øget risiko for alvorlig sygdom er anbefalingen mindst to meters afstand.

Samtidig understreger Sundhedsstyrelsen, at det er vigtigt, at man ikke møder på arbejde i sundhedsvæsnet eller møder op til anden behandling, hvis man er syg med covid-19.

Styrelsen nævner, at i takt med at smittespredningen stiger i Danmark, finder myndighederne også flere smittede på plejehjem og sygehuse.

»I øjeblikket har flere sygehuse måttet sende en del medarbejdere hjem på grund af udbrud på afdelingen, og også på plejehjem er der set udbrud«, skriver styrelsen i sin meddelelse.

På ældrecentre nævnes det, at man anbefaler pårørende at bære mundbind, hvis man vil holde i hånd eller hjælpe en beboer med at gå.

ritzau

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter