0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Trusselsniveauet for fugleinfluenza er fortsat højt

Efter flere tilfælde af fugleinfluenza hos fugle i Danmark er trusselsniveauet for influenzaen høj.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Som en følge af det høje trusselniveau for fugleinfluenza blev pingvinerne i Zoo i København tirsdag vaccineret imod fugleinfluenza.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trusselsvurderingen for højpatogen – stærkt sygdomsfremkaldende – fugleinfluenza er stadig på højt niveau for landets fugle. Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Vurderingen tager afsæt i fund af fugleinfluenza i fjerkræbesætninger i Europa og Danmark, og her lyder det altså, at der fugleinfluenzaen stadig er en trussel. Der er desuden kommer rapporter om vildtfugle med fugleinfluenza i flere lande – også i Danmark.

Der konstateret i alt 33 udbrud af højpatogen fugleinfluenza i en række lande. Det er sket i lande som eksempelvis Storbritannien, Polen, Frankrig, Sverige og altså Danmark. I november blev der fundet hundredvis af døde fugle ved den sydlige del af Vadehavskysten og Tøndermarsken. Fødevarestyrelsen formoder, at de er døde af fugleinfluenzaen H5N8. Også en vandrefalk blev i november fundet død ved Sakskøbing på Lolland med alvorlig fugleinfluenza. Vandrefalken på Lolland havde den alvorlig fugleinfluenzatype H5N5.

Fødevarestyrelsen oplyser dog, at der ikke er kommet beretninger om smitte med fugleinfluenza hos mennesker. Trusselsvurderingen for dette er ’meget lav’.

I øvrigt gør styrelsen opmærksom på en række krav, der skal følges for at mindske smitten med fugleinfluenza. Fjerkræ skal blandt andet fodres og vandes under tag, ænder og gæs skal holdes adskilt fra andet fjerkræ, og hvis der er tegn på sygdom, skal en dyrlæge kontaktes med det samme.

I november kort før fundet af den smittede vandrefalk hævede Fødevarestyrelsen risikoniveauet for fugleinfluenza i Danmark fra ’meget lav’ til ’høj’. Der blev samtidig indført krav om forebyggende foranstaltninger. Det betyder, at fjerkræ og andre fugle midlertidigt skal indelukkes eller overdækkes.

ritzau

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts