0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hele landet bliver omfattet af skrappe restriktioner fra onsdag

Alle landets kommuner bliver fra onsdag omfattet af de udvidede restriktioner, som hidtil har omfattet 69 kommuner.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
René Schütze/Fotograf René Schütze
Foto: René Schütze/Fotograf René Schütze
Sundhed

Artiklen er opdateret 18.21

Fra på onsdag bliver alle Danmarks 98 kommuner omfattet af de udvidede restriktioner, der hidtil har været i kraft i 69 kommuner.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse tirsdag aften.

» Jeg er alvorligt bekymret for den udvikling, vi lige nu ser i hele landet«, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i pressemeddelelsen.

»Derfor udvider vi restriktionerne til samtlige kommuner for at bremse smitten og få knækket kurven. Det sker efter anbefaling fra vores sundhedsmyndigheder i Indsatsgruppen«.

»Tiltagene vil til at starte med gælde til efter nytår, men Indsatsgruppen følger udviklingen meget tæt og vurderer løbende, om det skal indstilles til regeringen at indføre skærpede tiltag på denne side af jul«.

I første omgang løber restriktionerne til 3. januar.

Borgmestre blev orienteret tidligere i dag

Tidligere tirsdag kom samme oplysning fra en række borgmestre og kommuner, efter at alle landets borgmestre klokken 14 er blevet orienteret af sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

En af dem er Sønderborg Kommune. I en pressemeddelelse skriver kommunen:

»Høje smittetal betyder, at Sønderborg Kommune sammen med resten af landets kommuner nu også bliver omfattet af de skærpede covid-19-tiltag, der allerede gælder i 69 kommuner«.

En anden er borgmester i Nyborg Kommune Kenneth Muhs (V).

»Fra i morgen klokken 16 bliver vi pålagt de restriktioner, der i sidste ombæring blev lagt ud til et antal kommuner i Danmark«, siger han.

»Det er blandt andet, at undervisning af skoleelever fra femte klasse og opefter skal foregå hjemme. Vi er blevet orienteret om, at de restriktioner udbredes til hele landet og kommer dermed også til at gælde Nyborg Kommune«.

Der blev intet nævnt om Storebæltsbroen

Restriktioner omfatter desuden også, at restauranter og beværtninger skal lukke for alle serveringer undtagen ud af huset.

Det betyder også, at teatre, spillesteder, biografer og lignende skal holde lukket.

Samtidig må idrætten og foreninger vinke farvel til aktiviteter indendørs, og undtagelsen fra forsamlingsloftet på ti fjernes for aktiviteter udendørs.

Kenneth Muhs fortæller videre, at der på orienteringen intet blev nævnt om en mulig begrænsning eller lukning af trafikken over Storebæltsbroen.

Ritzau

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere