0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mange indlæggelser udskyder behandlingsgaranti

Der er rekordmange smittede, og flere ventes at blive indlagt under pandemien, så behandlingsgaranti udskydes.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen
Sundhed

Regeringen vil udskyde behandlingsgarantien for patienter på grund af et rekordhøjt antal smittede med coronavirus til 1. marts 2021. Det sker, så sundhedsvæsenet ikke risikerer at bliver overophedet, når flere patienter bliver indlagt på grund af pandemien.

»I disse dage sætter udbredelsen af epidemien desværre kedelige rekorder, og det betyder, at vi må udskyde genindførslen af rettighederne i et par måneder«, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i meddelelsen.

Garantien stod til at blive genindført 1. januar 2021. Udskydelsen gælder dog ikke på psykiatriområdet. Det betyder, at akutte patienter fortsat kan komme til, men patienter med lette smerter og gener kan risikere at få udskudt deres behandling.

»Der skal være plads i sundhedsvæsenet til at tage sig af akut opstået sygdom, kræftbehandling og andre livstruende sygdomme foruden covid-19 patienter«, siger sundhedsministeren.

Garantien sikrer, at alle patienter kan blive undersøgt og udredt inden for 30 dage. Bag aftalen står regeringen og Danske Regioner, der står for hospitalsvæsenet.

»Vi står i en situation, hvor vi er nødt til at tage hensyn til personalet og sikkerheden for de patienter, som har størst behov her og nu. Derfor har vi aftalt med regeringen at udskyde genindførslen af patientrettigheder. Vi må ikke sætte den tidlige opsporing og behandling af for eksempel kræft over styr, så man skal altid kontakte sundhedsvæsenet, hvis man har mistanke om sygdom«, siger formand Stephanie Lose (V) fra Danske Regioner i meddelelsen.

Det er aftalt, at regionerne bruger privat kapacitet til at udrede og behandle patienter i størst muligt omfang, uden at der sker underminering af bemandingen på de offentlige sygehuse.

ritzau