0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Positivprocenten er igen, igen, igen, igen under 1,0 ved lyntest

For femte dag i træk er positivprocenten for lyntest under 1,0 hos private udbydere, der tester for covid-19.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jesper Houborg
Foto: Jesper Houborg
Sundhed

Mandag blev der fundet 155 tilfælde af coronasmitte blandt 23.025 personer, der fik taget en lyntest. Positivprocenten er på 0,67.

Det viser Ritzaus sammenlægning af resultaterne fra de private testudbyder Falck, SOS International, Carelink og Copenhagen Medical.

Det er femte dag i træk, at positivprocenten er under 1,0.

De seneste dage har antallet af testede personer og antallet af smittede, der er fundet ved lyntest, ligget nogenlunde stabilt.

Søndag blev det laveste antal smittede registreret

Søndag fik 20.679 foretaget en lyntest, hvoraf 142 var smittede. Det er det foreløbig laveste antal smittede, der er registreret, siden de private udbydere begyndte at tilbyde lyntest på statens regning i december.

Der har dog tidligere været store udsving i antallet af daglige lyntest.

Antallet af daglige lyntest lå under 10.000 de første dage, efter at de offentligt betalte kviktest blev tilgængelige i december.

Dengang var det kun Falck, der tilbød lyntest til danskerne.

Derefter steg testaktiviteten betydeligt, og antallet af lyntest toppede 30. december med knap 91.000 testede på en enkelt dag.

Lyntest kaldes også antigentest, da de finder frem til smittetilfælde ved at påvise forekomst af antigener.

De hurtige test anbefales ikke, hvis man har symptomer på covid-19. De bør ifølge sundhedsmyndighederne primært bruges som et supplement.

Det skyldes, at lyntest ikke vurderes at være lige så pålidelige som de pcr-test, der bliver brugt i det offentlige testsystem.

ritzau

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere