0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Hvad fuck er et sogn?« Elever protesterer mod, at deres gymnasium er lukket

Unge fra Gefion Gymnasium indtog mandag Københavns cafeer, i protest mod at deres skole er lukket, mens de kan gå på bar, café og restaurant. De vil råbe politikerne op og er klar til at strejke, hvis ingen lytter. Model for automatisk nedlukning kan blive ændret allerede i denne uge.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Marius Renner
Foto: Marius Renner

Bevæbnet med skilte indtog elever fra 2.vy på Gefion Gymnasium i dag Riccos Kaffebar på Hauser Plads. De protesterede imod, at deres skole er lukket, mens barer, caféer og restauranter er åben.

Sundhed

Det er absurd, at vi må gå på café, men ikke må gå i skole. Sådan er budskabet fra eleverne på Gefion Gymnasium, der mandag valgte at tage deres onlineundervisning på cafeer i København, mens deres lukkede uddannelsesinstitution lå øde hen.

De protesterede mod den model for automatisk nedlukning af sogne og kommuner, som et flertal i Folketinget står bag, og som i snart to uger har forhindret de 1.250 elever på Gefion Gymnasium i at sidde i deres klasselokaler.

»Vi viser vores modstand mod de regler, der holder os hjemme, og rejser spørgsmålet: Hvorfor må vi sidde på en café hele klassen samlet, men ikke fem minutter herfra til fysisk undervisning på vores eget gymnasium?«, siger en af de to forpersoner for elevrådet, Stella Villaro Nolsøe.

Aktionen tæller også eleverne fra Viby Gymnasium i Aarhus, og den er bakket op af Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Stella Villaro Nolsøe fortæller, at hendes 2. g-klasse har booket to borde til tyve personer på Riccos Kaffebar på Hauser Plads i det indre København, hvor de bevæbnet med protestskilte modtog undervisning i engelsk og matematisk via deres computere. På et af skiltene står der: ’Hvad fuck er et sogn?’, på et andet: ’Vi bliver dåmmere’.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere