0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Antal coronaindlagte er det laveste siden november

Siden mandag er der registreret 809 nye tilfælde med coronasmitte. Det dækker dog kun over 21 timer.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Siden mandag er der registreret 809 nye tilfælde med coronasmitte. Det dækker dog kun over 21 timer.

Sundhed

Siden mandag er der bekræftet 809 nye tilfælde med coronasmitte, oplyser Statens Serum Institut tirsdag i sin daglige opgørelse.

Opgørelsen dækker på grund af tekniske problemer dog kun over 21 timer og ikke de normale 24 timer, bemærker seruminstituttet.

Antallet af indlagte er siden mandag faldet med 21 til 163. Det er det laveste siden starten af november.

»Til trods for at vi har nogenlunde jævn udvikling i smitten, så har vaccinerne jo slået igennem ved at beskytte de udsatte og dermed nedbringe antallet af indlagte», siger Thorkild Sørensen, der er professor emeritus i epidemiologi ved Københavns Universitet.

De 809 smittetilfælde er fundet i 164.580 PCR-prøver. Det er de prøver, hvor man bliver podet i svælget.

Et dødsfald hos coronasmittede

Andelen af positive prøver i forhold til antallet af test giver en positivprocent på 0,49. Det er på niveau med de seneste par dage, hvor positivprocenten har været marginalt højere end den seneste tid.

Der er også foretaget 411.678 lyntest. Det er de test, hvor man podes i næsen. De positive tilfælde herfra indgår dog ikke i smittetallet.

Det skyldes, at der er større usikkerhed forbundet med svarene fra lyntest. Myndighederne opfordrer derfor til, at man får taget en PCR-test, hvis man er blevet testet positiv med lyntest.

Der er registreret yderligere et dødsfald hos coronasmittede.

ritzau