Især den kemiske smagsforstærker mononatrium glutamat, der også går under navne som 'det tredje krydderi', MSG og E 621, findes i en stor del af den forarbejdede mad, vi putter i munden.
Skepsis fra forbrugerne
Få tilsætningsstoffer er så udskældte som MSG.
I USA reklamerer mange restauranter med, at de serverer MSG-fri mad, og i Norden udfaser fødevareproducenten Knorr det i sine produkter, fordi mange kunder føler sig utrygge ved stoffet.
Sundhedsrisiko ikke bevist
Spørger man fødevaremyndigheder og etablerede forskere, kan de dog ikke genkende det billede af MSG.
Hverken fødevaremyndighederne i Europa eller i USA har fundet beviser for, at MSG er sundhedsskadeligt, til trods for at smagsforstærkeren har været sat under lup i talrige forskningsprojekter gennem mere end 40 år.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage
Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.
Læs videre nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her