Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: SARA GALBIATI
Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

8 slynger og 1 hjemmelavet

Hvis du mangler en slynge og ikke kan overskue de mange modeller så læs om de mest omtalte her.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det uafhængige interesseforum Slyngbarn.dk har gjort udvælgelsen lettere.

De har har kigget nærmere på de meste omtalte babyslynger. Her er hvad de har at sige om de otte slynger og den hjemmelavede:

Hjemmelavet ringslynge Skråslynge til børn 0 til ca. 3 år.

Plus: Mulighed for både liggende og oprejste stillinger og for både front-, ryg og hoftebæring. Kan anvendes af mennesker af forskellig statur. Fylder og vejer meget lidt.

Minus: Kan være lidt svær for en nybegynder at indstille rigtigt. Ikke egnet til lang tids bæring med større barn, da man kun bærer på én skulder.


ONBUHIMO
Japansk bæresele fra Freehand til børn fra 6-8 måneder til 2 år. Til bæring på ryg. Selerne bindes typisk over brystet. Købt på nettet for 70-80 US dollar.

Plus: Meget lille og vejer ingenting. God til ture ud af huset, hvor man skal binde slyngen udenfor, da der kun er to stropper. Vægten fordeles godt over begge skuldre og ryg.

Minus: Ringene kan gnave sig lidt ind til siden. Ingen hovedstøtte og dermed ikke mulighed for, at barnet kan falde i søvn. Ikke så velegnet til større børn.


BABY CARRIER
Bæresele fra Ergo til børn fra ca. 4 måneder til ca. 5 år. Kan bruges til nyfødte, hvis den suppleres med en Ergo Infant Insert (lille blødt tæppe til svøb). Til ryg- og frontbæring. Pris 825 kroner.

Plus: Let at tage barnet på ryggen, fordi skulderstropperne holder barnet på plads, mens man spænder om hoften. Barnet sidder ergonomisk korrekt med benene i frøstilling og understøttet helt til knæhaserne.

Minus: Ikke så gode justeringsmuligheder som ved en ’ren’ stofslynge. Fylder relativt meget.


STRÆKVIKLE
Stofvikle fra Mamaslife til børn fra nyfødt til ca. 8-10 kg. Består typisk af et fem-syv meter langt stofstykke. Denne model er i jersey interlock, som har en stor elasticitet. Pris ca. 450 kroner.

Plus: Perfekt vægtfordeling over ryg og skulder. Mulighed for både liggende og oprejste stillinger for baby. Kan anvendes af voksne i flere forskellige størrelser. Let at lære at bruge.

Minus: Begrænset anvendelighed pga. stoffets strækkvalitet. Nogle stofkvaliteter har tendens til at blive meget varme.


PODEAGI NARROW
Koreansk bæresele fra Angeltail til rygbæring af børn fra 6-8 måneder, til barn/bærer ikke gider mere. Lange skulderstropper føres under barnets numse og holder det på plads. Pris ca. 400 kroner.

Plus: Vejer og fylder meget lidt. Let at anvende. Støtter på begge skuldre. Netop denne smalle podeagi-model giver mulighed for rygbæring. Andre af typen wide blanket bruges i asiatiske lande i stort omfang til bæring på maven.

Minus: Kun mulighed for rygbæring. Ikke muligt for barnet at falde i søvn støttet. Kræver lidt øvelse at lære at anvende den sikkert.


FASTVIKLE
Et langt stykke diagonalvævet stof på typisk tre-seks meter. Fås i mange materialer, f.eks. bomuld, hamp, silke og uld. Kan bruges til nyfødte, og indtil barn/bærer ikke gider mere. Denne model fra Didymos har kostet ca. 700 kroner.

Plus: Kan bruges til front-, ryg- og hoftebæring. Giver mulighed for både liggende og siddende stillinger. Perfekt vægtfordeling over ryg og skulder.

Minus: De mange meter stof kan virke overvældende. Kræver lidt øvelse at lære forskellige bindeteknikker.


MEI TAI
Kinesisk bæresele fra Colibri til børn fra ca. 6 måneder, og så længe man gider bære. Består af et firkantet bærestykke og fire stropper (to skulderstropper og to hoftestopper). Pris ca. 1.100 kroner.

Plus: Relativt let at lære at anvende. Kan anvendes til front- og rygbæring. God støtte over begge skuldre og ryg. Mange har en sovehætte, som kan knappes på og støtte barnets hoved ved søvn. Kan som hovedregel bruges af mennesker af forskellig størrelse.

Minus: Kun oprejste bærestillinger er mulige, så bør ikke anvendes før omkring 4-6 måneder.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce


LOMMESLYNGE
Skråslynge fra Hotsling til børn fra 0-2 år. Pris ca. 350 kroner.

Plus: Let og hurtig at lære at bruge, da den ikke skal indstilles og justeres. Mulighed for hofte-, ryg- og frontbæring. Liggende og oprejste stillinger muligt. Fylder og vejer kun lidt. Relativt billig.

Minus: Skal passe nøjagtigt til bærer og barn for at være god og kan derfor typisk kun benyttes af én bruger. Støtter kun på én skulder.


REBOZO

Simpel skråslynge især til mindre børn. Et vævet stofstykke på typisk to-tre meter bindes og justeres med en knude. Her en luksusmodel, Extra Fino rebozo, der har kostet ca. 750 kroner.

Plus: Handy, fylder ekstremt lidt. Kan anvendes til front-, ryg- og hoftebæring. Giver mulighed for liggende og oprejste stillinger.

Minus: Kan være svær at justere, da der er færre meter end i en vikle at arbejde med. Derfor ikke så ikke velegnet til meget høje eller kraftige mennesker. Vægt på kun den ene skulder.

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden