Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Joerg Sarbach/AP
Foto: Joerg Sarbach/AP

vellykket. Antallet af danskere, der får diagnosen diabetes, eksploderer i disse år, og den danske måde at behandle sygdommen er heldigvis i top. Her måles der blodsukker for at kunne beregne mænden af insulin.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk diabetesbehandling er i international topklasse

En systematisk indsats og en ambitiøs satsning på forskning giver Danmark en tredjeplads.

Sygdom
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske diabetikere får en behandling i topklassen for deres sygdom sammenlignet med de øvrige europæiske lande. Kun svenskere og hollændere er i bedre hænder.

Det viser Euro Diabetes Index 2014, som offentliggøres i dag i Wien.

»Det er glædeligt for både diabetikerne og vi behandlere, at den store diabetesindsats herhjemme slår markant igennem i sammenligningen«, siger professor ved Aarhus Universitet, Jens Sandahl Christiansen.

Han har været rådgiver for ekspertgruppen, der har rangordnet 30 europæiske lande. En række faktorer spiller ind på bedømmelsen.

»Det gælder systematisk opfølgning af patienterne, dataindsamling, vores diabetes-skoler, og hvor hurtig ny medicin indføres. Desuden er også elementer om adgangen til både læger, sygeplejersker og øjenundersøgelser med«, siger professor Jens Sandahl Christiansen.

Danmark har ligget i toppen i det europæiske diabetesindex i en årrække og var for seks år siden også på førstepladsen.

»En hovedårsag til, at vi ligger så fint i det europæiske selskab, er vores systematiske indsats«, siger Jens Sandahl Christiansen og peger på forskningen og patientbehandlingen i DD2, Dansk center for strategisk forskning i type 2 diabetes.

Genetisk profil hjælper til behandling

Centret er ved at blive et af verdens største diabetesprojekter. Blandt resultaterne er, at alle, der nu får diabetes, har mulighed for at få deres genetiske profil afklaret. Det vil betyde, at alle får tilbudt præcis den behandling, der bedst og mest økonomisk hjælper dem.

Netop nu lægger DD2 op til tættere samarbejde mellem praktiserende læger, ambulatorier og kommuner, og diabeteslægerne mener, det vil betyde væsentlige behandlingsfremskridt for diabetikerne.

Offentliggørelsen af indexet sker i forbindelse med 50 års jubilæumskonference i Den europæiske sammenslutning af diabetesforskere.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden